Radio Hit FM

From the blog

Obținerea Certificatului de Cazier Judiciar: Facil, Rapid și Gratuit prin HUB-ul de Servicii al MAI

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) oferă cetățenilor o modalitate facilă, rapidă și gratuită de a obține certificatul de cazier judiciar, prin intermediul HUB-ului de servicii online. Certificatul poate fi obținut fie direct de la subunitățile de poliție, fie online, prin platformele specializate.

Cetățenii pot solicita certificatul de cazier judiciar de la orice subunitate de poliție dotată cu ghișeu pentru eliberarea acestor documente. De regulă, certificatul se eliberează pe loc sau în cel mult 3 zile lucrătoare.

Pentru a facilita accesul la acest document, MAI pune la dispoziție două metode online:

  1. Platforma HUB.MAI.GOV.RO
    • Cetățenii completează un formular disponibil pe platformă.
    • Pentru confirmarea identității, este necesară o singură prezentare fizică la unitățile de poliție competente.
  2. Platforma Ghișeul.ro
    • Utilizatorii înregistrați sau cei care doresc să se înregistreze pe Ghișeul.ro pot solicita cazierul judiciar.
    • Procedura de validare a identității electronice necesită un card bancar înrolat 3D Secure emis de o instituție bancară din România.
    • După validare, utilizatorii sunt redirecționați către platforma HUB.MAI.GOV.RO pentru a completa cererea tip online.

HUB-ul de servicii online al MAI a fost creat pentru a ușura interacțiunea cetățenilor cu structurile Ministerului Afacerilor Interne. Pe această platformă vor fi integrate treptat mai multe servicii publice oferite de MAI, optimizând astfel accesul și eficiența serviciilor publice.

În perioada 1 ianuarie – 31 mai 2024, au fost eliberate 914.348 de certificate de cazier judiciar la ghișeu și 177.385 de certificate în format electronic, prin HUB-ul de servicii al MAI.

The post Obținerea Certificatului de Cazier Judiciar: Facil, Rapid și Gratuit prin HUB-ul de Servicii al MAI first appeared on Ziarul Metropolitan Brasov.