Radio Hit FM

From the blog

O nouă cafenea urmează să fie construită pe o insulă din mijlocul lacului de agrement din Cartierul Gării

Proiectul face parte dintr-un plan mai amplu de reabilitare și modernizare a zonei, finanțat din fonduri europene, iar lucrările de construcție sunt abia la început, anunță Agenția de presă Rador, citând Radio Brașov.

Noua cafenea va oferi peste 30 de locuri și va include o terasă cu vedere panoramică la lac. Finanțarea acestui proiect provine din fondurile proprii ale Primăriei Sfântu Gheorghe, după cum explică viceprimarul Toth Birtan Csaba.

„Această cafenea pe insulă nu este din bani europeni, este investiţia proprie a Primăriei. Când s-a făcut proiectul pentru fonduri europene, insula nu era încă în proprietatea Primăriei, deci nu putea fi inclusă în acel proiect. Între timp am achiziţionat insula şi am făcut un proiect separat pentru această cafenea care, bineînţeles, va fi dată în concesiune unui operator privat. Pe lac a fost cândva o cafenea şi ne-am gândit să fie cam la fel cum a fost”, a declarat viceprimarul.

Lucrările de reabilitare a lacului artificial au început acum aproape trei ani și se așteaptă să fie finalizate anul acesta. Insula, pe care se află o clădire degradată în care a funcționat pe vremuri un bar, măsoară aproximativ 200 de metri pătrați și a fost achiziționată de autoritățile locale pentru suma de 10.360 de euro fără TVA.

The post O nouă cafenea urmează să fie construită pe o insulă din mijlocul lacului de agrement din Cartierul Gării first appeared on Ziarul Metropolitan Brasov.