Radio Hit FM

From the blog

O mare voce: Veta Biriș, sărbătorită la 75 de ani de viaţă, 55 de ani de activitate artistică şi 50 de ani de colaborări cu Televiziunea Română

Duminică, 19 mai, Veta Biriş a fost sărbătorită la TVR 1. Sunt trei motive pentru acest lucru: 75 de ani de viaţă, 55 de ani de activitate artistică şi 50 de ani de colaborare cu Televiziunea Română.

Alături de Veta Biriș s-au aflat câţiva dintre cei mai iubiţi interpreţi şi prieteni: Mariana Anghel, Niculina Stoican şi Ilie Medrea, precum şi reprezentanţi ai tinerei generații, laureați ai talent-show-ului de folclor „Vedeta populară”: Ina Todoran, Maria Chivu şi Cătălina Rotaru.

În această ediţie, acompaniamentul muzical şi coregrafia momentelor artistice au fost asigurate de Ansamblul Folcloric al județului Alba, dirijor Alexandru Pal.

Emisiunea a fost organizată și realizată de Televiziunea Română și Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba, instituție de cultură din subordinea Consiliului Județean Alba.

Veta Biriș s-a născut la 11 august 1949 în satul Veseuș, comuna Jidvei (pe Valea Târnavei, județul Alba), într-o familie greco-catolică.

Citește și:

The post O mare voce: Veta Biriș, sărbătorită la 75 de ani de viaţă, 55 de ani de activitate artistică şi 50 de ani de colaborări cu Televiziunea Română appeared first on albapesurse.