Radio Hit FM

From the blog

O aplicație RATBV care să-ți spună când ajunge autobuzul în stație – cel mai votat proiect prin programul de bugetare participativă

Mai sunt șase zile în care brașovenii pot vota pentru alegerea proiectelor pe care municipalitatea trebuie să le includă în planul de investiții sau de lucrări din acest an, în cadrul programului de bugetare participativă. Pe platforma dedicată acestui program, https://bugetareparticipativa.primariabrasovenilor.ro/, brașovenii pot alege dintre cele 11 proiecte eligibile pe cele pe care le consideră prioritare pentru dezvoltarea orașului, obiectivul fiind de a transforma Brașovul într-un oraș verde, mobil, relaxat, un oraș al comunităților. Suma alocată pentru finanțarea proiectelor propuse și votate de brașoveni este de 2 milioane de lei, câte 500.000 de lei pentru proiectul câștigător din fiecare dintre cele 4 categorii.

Proiecte rezultate din nevoile brașovenilor

„Bugetarea participativă este un proces foarte important pentru dezvoltarea unei comunități, având în vedere că atât propunerile, cât și selectarea lor se fac exclusiv de către cetățenii orașului, iar primăria trebuie să implementeze proiectele votate. Este important să propuneți proiecte de dezvoltare ale orașului, dar la fel de important este să le și alegeți pe cele pe care le vreți implementate. Până în 28 mai puteți vota cel mai bun proiect din fiecare categorie: «Orașul mobil», «Orașul verde», «Orașul relaxat», «Orașul comunităților». Vă invităm să vă exprimați opțiunea, inclusiv cei mai tineri dintre voi, deoarece, de anul trecut, în programul de bugetare participativă pot vota și brașovenii care au peste 14 ani. Ne dorim să fiți parte din dezvoltarea orașului și să votați, pentru că aceste proiecte aduc valoare în comunitatea noastră și răspund unor nevoi identificate chiar de cetățeni”, a precizat primarul Allen Coliban, la lansarea etapei de vot.

Proiectele cele mai votate până acum

Cele mai multe voturi obținute până acum le au următoarele proiecte: „Aplicația RATBV” – la categoria Orașul mobil; „Proiect de instalare stații de spălare a bicicletelor în municipiul Brașov” – la categoria Orașul comunităților; „Apă la fiecare pas – Cișmele urbane pentru Brașov” – la categoria Orașul verde și „Memory and Identity Piața Brassai” – la categoria Orașul relaxat.

Până în data de 28 mai, sesiunea de vot este deschisă pentru toți brașovenii de peste 14 ani, inclusiv cei cu reședința temporară în municipiu. Pentru a putea vota trebuie să vă creați un cont pe platforma online dedicată procesului de bugetare participativă primariabrasovenilor.ro. Cei care au participat la ediția anterioară a programului se vor putea conecta cu contul deja creat.

Le reamintim brașovenilor că Programul de bugetare participativă nu este un program de acordare a unor finanțări nerambursabile, cum este cazul proiectelor culturale sau sportive, ci în cadrul lui, municipalitatea implementează propunerile făcute și votate de cetățeni.

The post O aplicație RATBV care să-ți spună când ajunge autobuzul în stație – cel mai votat proiect prin programul de bugetare participativă first appeared on Ziarul Metropolitan Brasov.