Radio Hit FM

From the blog

Noul contract pentru finalizarea lucrărilor de reabilitare a Gării Brașov după două încercări eșuate

La începutul anului 2020, CFR a semnat un contract cu firma Vicas Construct din Onești pentru reabilitarea zonei din jurul Gării Brașov. Din păcate, lucrările nu au fost finalizate, constructorul neîndeplinindu-și obligațiile contractuale, după ce le sistase inițial din motive de pandemie.

Ulterior, în aprilie 2022, a fost semnat un nou contract pentru finalizarea lucrărilor, de această dată cu firma bucureșteană Viosil Instal Construct. Valoarea contractului era de 1.309.924,13 lei fără TVA, respectiv 1.558.809,71 lei cu TVA. Cu toate acestea, nici acest constructor nu a reușit să ducă treaba până la capăt, lăsând CFR în căutarea unei alte firme pentru a finaliza proiectul.

Societatea feroviară este acum în căutarea unui nou constructor care, în schimbul sumei de 400.000 de lei fără TVA, respectiv 476.000 lei cu TVA, să termine lucrările de la Gară. Proiectul rămas de executat este împărțit în trei zone principale:

  1. Zona de acces dinspre Autogară spre Revizorat și peron linia 1:
    • Demontarea gardului existent lateral scărilor și montarea unuia nou.
    • Placarea treptelor de la Autogară spre peronul liniei 1 cu granit și curățarea travertinului de pe peretele lateral, cu înlocuirea plăcilor degradate.
  2. Copertina de acces în clădirea gării – fațada spre oraș:
    • Demolarea resturilor de beton din vechile copertine și repararea zonelor aferente.
    • Realizarea unei noi copertine din structură metalică, continuă, cu lungimea de aproximativ 20 m, dotată cu sistem propriu de preluare a apelor pluviale, dejivrare și iluminare.
    • Înlocuirea/repararea pardoselii în zonele afectate de fundațiile stâlpilor de susținere ai copertinei.
  3. Reparații exterioare clădire RCM:
    • Placarea copertinei de beton cu placaje tip “Bond” pe structura metalică existentă și acoperirea acesteia cu tablă, cu asigurarea colectării și evacuării apelor pluviale.

Aceste detalii sunt specificate în anunțul de licitație publicat recent, în speranța găsirii unui constructor care să ducă la bun sfârșit mult așteptata reabilitare a Gării Brașov.

The post Noul contract pentru finalizarea lucrărilor de reabilitare a Gării Brașov după două încercări eșuate first appeared on Ziarul Metropolitan Brasov.