Radio Hit FM

From the blog

Noile Reglementări UE: Etilotest Obligatoriu pentru Toate Autovehiculele fabricate după 1 Iulie / Maşinile noi nu vor porni dacă eşti băut şi nu te vor lăsa să depăşeşti viteza! 

Începând cu 1 iulie, toate autovehiculele fabricate în Uniunea Europeană vor fi dotate cu un aparat etilotest, ca parte a unui pachet de noi sisteme obligatorii de siguranță. Șoferii vor fi obligați să se testeze înainte de a pleca la drum, iar mașina nu va porni dacă cel de la volan a consumat alcool.

Măsuri pentru Creșterea Siguranței Rutiere

Noua tehnologie are scopul de a salva vieți pe șosele, având în vedere că băutura și viteza sunt principalele cauze ale accidentelor rutiere în Europa, relatează Observatornews.ro.

Pe lângă etilotest, mașinile vor fi echipate și cu sisteme care avertizează șoferul dacă depășește viteza legală sau dacă nu este atent la drum. De asemenea, mașinile noi vor avea un sistem care analizează starea de oboseală a șoferului. În cazul unei devieri bruște de pe banda de circulație, șoferul va fi avertizat, iar o cameră de bord va monitoriza atent privirea conducătorului auto. Dacă acesta clipește sau ține ochii închiși mai mult decât în mod normal, va primi un avertisment printr-un martor care se va aprinde în bord sau printr-o avertizare audio.

Reacțiile Șoferilor

Șoferii par încântați de noile dotări. Un conducător auto a declarat: „Mai puține persoane care conduc sub influența alcoolului înseamnă mai multă liniște și siguranță în trafic.” Un alt șofer a adăugat: „O super idee. Să stăm liniștiți dacă am băut un pahar de bere sau două. Pentru siguranța noastră și a celor din jur, e cea mai bună idee.” Un alt participant la trafic a completat: „Un lucru foarte bun! Pentru că sunt foarte multe accidente și sunt foarte mulți care beau, cred că și în timpul zilei.”

Tehnologie Avansată pentru Siguranță

Noua tehnologie va obliga șoferul să ia piciorul de pe pedala de accelerație în cazul în care depășește viteza legală. Automobilul își va lua informațiile despre limita legală din sistemul de navigație și din camerele care citesc restricțiile temporare. „De fiecare dată când depășesc viteza legală, o să am o avertizare”, explică Alex Șeremet, reprezentant al unui importator auto.

Alte Dotări Obligatorii

Mașinile noi vor fi dotate și cu senzori și camere video pentru marșarier. Unele modele existente pe piață pot chiar să se întoarcă singure la locul de unde au plecat. De la 1 iulie, mașinile vor avea obligatoriu și cutii negre, similare celor din aviație, care vor stoca informații importante precum viteza, turația motorului și unghiul de virare, date esențiale în anchetarea accidentelor rutiere.

Aceste măsuri sunt așteptate să îmbunătățească semnificativ siguranța rutieră pe drumurile din Uniunea Europeană, reducând numărul de accidente cauzate de consumul de alcool și viteza excesivă.

The post Noile Reglementări UE: Etilotest Obligatoriu pentru Toate Autovehiculele fabricate după 1 Iulie / Maşinile noi nu vor porni dacă eşti băut şi nu te vor lăsa să depăşeşti viteza!  first appeared on Ziarul Metropolitan Brasov.