Radio Hit FM

From the blog

Noi semafoare pietonale vor fi puse astăzi în funcțiune, în municipiul Brașov

Primăria Brașov anunță că, după activarea primelor 10 semafoare la începutul lunii, astăzi vor fi puse în funcțiune încă 4 semafoare pentru trecerile de pietoni, la intersecțiile „Onix” și „Gemenii”.

Aceste sisteme funcționează cu comandă prin buton și fac parte din proiectul „Sistem centralizat de monitorizare și control al traficului în Municipiul Brașov”, destinat creșterii siguranței rutiere și prioritizării transportului public.

Proiectul cuprinde semaforizarea a 35 de intersecții, modernizarea a 44 de intersecții și instalarea a 140 de camere video și 249 de senzori.

Printre trecerile de pietoni care vor beneficia de aceste semafoare se numără b-dul Griviței, b-dul Saturn și str. Zizinului.

Centrul de Monitorizare și Control Trafic, care va deveni operațional non-stop, este destinat gestionării traficului și supravegherii video.

Până la finalizarea lucrărilor, municipalitatea își propune un management eficient al parcărilor din zonele aglomerate, printr-un sistem care va permite determinarea capacității de parcare în timp real și identificarea locurilor disponibile.

Sursa foto: Pexels

The post Noi semafoare pietonale vor fi puse astăzi în funcțiune, în municipiul Brașov first appeared on Ziarul Metropolitan Brasov.