Radio Hit FM

From the blog

Munții Apuseni, în județul Alba, au ajuns o vacă de muls și cam atât pentru PNL!

Istoria este uneori frumoasă doar povestită, nu și dacă ai trăit-o. Județul Alba și Țara Moților nu face notă discordantă de la asta. Munții Apuseni, în județul Alba, au ajuns o vacă de muls și cam atât pentru PNL Alba. Investițiile cu bani de la județ în infrastructură rutieră, sănătate, educație, apă și canalizare, iluminat public, locuri de muncă au ocolit Munții Apuseni. Moții sunt buni pentru PNL doar dacă votează cu ei!

Dintotdeauna moții, oameni cumsecade, au fost respectuoși cu ”domnii”, indiferent de unde ar fi fost ei. Și-au deschis întotdeauna poarta, au pregătit masa și i-au primit cum se cuvine. Cumsecădenia moților a fost exploatată de către casta care conduce Alba cu mare talent. Cum? Simplu: și-a infiltrat cozile de topor printre ei, printre moți. Iar aceste cozi de topor, evident au fost cultivate….din rândul moților.

Încet, încet, dar sigur, cozile de topor, echipate cu topoarele bine forjate și oțelite, au început să participe la ”jefuirea” sălbatică, nemiloasă a Văii Arieșului și a Abrudelului. Dacă munții ar putea vorbi de jaful practicat, ar urla, s-ar prăbuși de necaz. Sub coordonarea Bălgradului, de 20 de ani, fără întrerupere, o castă de înciocoiți a pus stăpânire pe resursele de după Dealul Mare.

Lemnul a fost doar una dintre resurse, scurse printr-un sistem bine articulat de politruci și oameni ai legii, reuniți după reguli care nu au de-a face cu morala, într-o rețea de interese feroce, care a început să subjuge totul.

A făcut cărțile în alegeri, lansând pe orbită primari, consilieri, căpușind cu proprii trepăduși instituțiile de stat. Totul a ajuns controlat de ”nemuritorii ultimilor 20 de ani”. Mita și jupâneala ieftină au ajuns versete, parcă, din biblia unor personaje care de un sfert de secol au gândit numai pentru ei și rețeaua lor de interese.

Primari PNL, consilieri obedienți ai PNL, ajutați și de un aparat de opresiune, au ajuns să controleze aproape tot, dar ce este mai grav, să răspândească frica în mințile moților, cei care i-au primit în casă, la masă, neștiind că sub masca celor care i-au lingușit, bătând ulițele dar mai ales cărările de mijloc ale satelor lor, se ascundea Iuda, cel care de un sfert de secol  și-a lins mustața de atâta miere venită de pe Valea Arieșului.

Tara Moților a ajuns Paradisul Hoților!

 Nicio strategie venită de la Alba, în ultimul sfert de secol, care să vorbească de scoaterea din izolare a Țării Moților, care să oprească drama economică prin care cei ce sunt descendenți ai lui Iancu și Horea, o trăiesc acum! NIMIC! Ca și cum după Dealul  Mare  nimic nu contează. Consecințele:

– Din lipsă de locuri de muncă satele noastre se pustiesc, tinerii pleacă, lampa se stinge în tot mai multe case;

– Din exploatarea bogățiilor de către caste de șmecheri, prin drenarea banilor în afara Țării Moților, aici, la noi, locuri de muncă noi, nu mai sunt;

– Prin căpușarea instituțiilor statului și prin controlul unor societăți de stat, unde angajările se fac, se spune, pe mii de euro. Șansele de reușită ale locuitorilor, resursele necesare vieții, îi împing să plece. Copiii lor pleacă sigur!

– Prin infiltrarea soldaților caracatiței peste tot în viața socială, s-a instituit o teroare psihologică asupra locuitorilor comunelor dintre Arieșeni, Vidolm și Dealul Mare. Chiar și în alegeri, partide de opoziție, ca să nu-i deranjeze au fost poluate cu mercenari și ei nimic altceva decât cozi de topor infiltrate în spatele adversarilor politici.

Numai privind drumul DN75 și DN74, sau albia Arieșului, plină de mizerie și deșeuri, îți dai seama cât valorează locuitorii Văii Arieșului și ai Văii Abrudelului pentru NEMURITORII ULTIMULUI SFERT DE SECOL, preocupați de propriul belșug , niciodată de al nostru! Născuți din propria viclenie și din exploatarea naivității noastre!

NO HAI!

Candidat PSD  la primăria comunei Bistra

Profesor de istorie- geografie – educație civică

BALEA ELENA

Comandat de Partidul Social Democrat- Organizatia Județeană Alba / Executat de

negociat SRL – portal online: albapesurse.ro CMF: 21240002.

The post Munții Apuseni, în județul Alba, au ajuns o vacă de muls și cam atât pentru PNL! appeared first on albapesurse.