Radio Hit FM

From the blog

Municipiul Făgăraș va avea camere video cu recunoaștere facială pentru monitorizarea traficului și siguranța publică

Primăria Făgăraș a obținut finanțare nerambursabilă prin PNRR pentru implementarea unui sistem video inteligent care va monitoriza traficul rutier și va crește nivelul de siguranță pe străzile municipiului.

Primăria Făgăraș a semnat recent contractul pentru instalarea unui sistem video de supraveghere „smart”, care va monitoriza atât traficul rutier, cât și siguranța publică.

Proiectul, finanțat prin PNRR, include instalarea camerelor de supraveghere și amenajarea unui centru de date și monitorizare. Termenul de finalizare este de șase luni.

Sistemul va fi realizat de firma AES Solution Systems din București, care a câștigat licitația cu o ofertă evaluată din punct de vedere tehnic și financiar. Valoarea totală a investiției se ridică la 2.175.055,82 lei, inclusiv TVA.

Primarul municipiului a subliniat că necesitatea acestor camere derivă din rata ridicată a criminalității, conform datelor Poliției.

Sistemul actual de supraveghere al orașului este unul învechit, bazat pe echipamente analog și IP, care nu permite funcții avansate de analiză video și monitorizare.

Noul sistem va rezolva aceste deficiențe și va acoperi zonele cu potențial criminogen, precum și spațiile unde se depozitează ilegal deșeuri. Aceste noi camere vor fi dotate cu recunoaștere facială.

Sursa foto: Facebook | Primăria Făgăraș

The post Municipiul Făgăraș va avea camere video cu recunoaștere facială pentru monitorizarea traficului și siguranța publică first appeared on Ziarul Metropolitan Brasov.