Radio Hit FM

From the blog

Modificări majore în transportul public din Brașov începând de luni, 15 iulie

Începând de luni, 15 iulie, traseul liniilor de transport public A1, 5, 14, 20B, 24 și 28 operate de RATBV va suferi modificări semnificative. Primăria Brașov a anunțat că, începând cu data amintită, pe tronsonul din strada Lungă, între Biserica Bartolomeu și intersecția cu strada De Mijloc, se va circula în sens unic, spre centrul orașului. Banda de coborâre pentru transportul în comun și autocare va fi desființată.

În aceste condiții, traseul liniilor A1, 5, 14, 20B, 24 și 28, dinspre centrul istoric spre Bartolomeu, va fi deviat pe strada De Mijloc. Autobuzele vor opri în patru noi stații înființate:

  • Liniile 5, 14, 24, 28: vor opri în toate cele 4 stații nou create: „Școala nr. 12“ (înaintea intersecției dintre strada De Mijloc și strada Nicopole), „Școlii“ (după intersecția cu strada Școlii), „De Mijloc“ (după intersecția cu strada Morii) și „Câmpului“ (după intersecția cu strada Câmpului).
  • Linia A1: va opri doar în stația „Școlii“.
  • Linia 20B (autobuzul etajat): nu va avea stație pe strada De Mijloc.

Odată cu modificarea traseului, vor apărea și schimbări în programul autobuzelor. Călătorii sunt rugați să consulte programul afișat pe site-ul RATBV și cel din stații pentru informații actualizate.

Instituirea sensului unic pe strada Lungă face parte din proiectul de amenajare a benzilor dedicate transportului în comun pe tronsonul Terminal Poienelor – Stadionul Municipal și pe Bulevardul Victoriei. Amenajarea acestor benzi este realizată de asocierea dintre RS Activ și Comprest, valoarea lucrărilor fiind de 11,6 milioane de lei, cu un termen de execuție de 4 luni.

The post Modificări majore în transportul public din Brașov începând de luni, 15 iulie first appeared on Ziarul Metropolitan Brasov.