Radio Hit FM

From the blog

Ministerul Apărării Naționale Comemorează Ziua Eroilor prin Ceremonii în Întreaga Țară

Ministerul Apărării Naționale (MApN) organizează joi, 13 iunie, cu ocazia Înălțării Domnului Isus Hristos, ceremonii militare și religioase dedicate Zilei Eroilor în marile garnizoane din țară, la mausoleele eroilor, cimitirele și parcelele de onoare. Evenimentul este un omagiu adus eroilor români căzuți la datorie în războaiele purtate de Armata României și în misiunile internaționale.

În toate lăcașele de cult, clopotele vor răsuna la ora 12.00, iar instituțiile publice și unitățile de învățământ vor ține un moment de reculegere în semn de respect pentru eroii națiunii.

În București, la ora 12.00, vor avea loc ceremonii de depuneri de coroane de flori la Mormântul Ostașului Necunoscut din Parcul Carol I, la Monumentul Eroilor Militari căzuți în misiune în teatrele de operații și pe teritoriul României din Parcul Tineretului, la Monumentul Eroilor Patriei din cadrul Universității Naționale de Apărare „Carol I”, la Cimitirul Militar Ghencea și la Cimitirul Eroilor Revoluției.

În cadrul ceremoniei de la Mormântul Ostașului Necunoscut, veterani de război, reprezentanți ai autorităților centrale și locale, precum și oficiali ai MApN vor rosti numele eroilor români căzuți la datorie. Un detașament al Brigăzii 30 Gardă „Mihai Viteazul” va susține un exercițiu de tip Drill Team.

Seara, la ora 21.00, Muzica Militară a Brigăzii 30 Gardă „Mihai Viteazul” și Inspectoratul General al Muzicilor Militare vor susține un concert în Piața Tricolorului din fața Palatului Cercului Militar Național. Evenimentul va fi urmat de retragerea cu torțe a militarilor pe traseul Palatul Cercului Militar Național – Bulevardul Eroilor – Palatul Cotroceni – sediul Brigăzii 30 Gardă de pe Bulevardul General Paul Teodorescu.

Tot în seara zilei de Înălțare a Domnului, la ora 22.30, studenții Academiei Tehnice Militare „Ferdinand I”, împreună cu reprezentanți ai MApN și ai Asociației O.N.O.R. – Oameni, Națiune, Onoare, Respect vor aprinde candele și vor depune flori la mormintele eroilor din Cimitirul Eroilor Români din Primul Război Mondial situat pe Bulevardul Ghencea.

Prin Decretul-lege nr. 1693 din 4 mai 1920, Ziua Eroilor a fost stabilită ca sărbătoare națională în semn de recunoștință pentru eroii patriei căzuți la datorie în Primul Război Mondial. Tradiția a fost reluată prin Legea nr. 48 din 30 mai 1995 și consolidată ulterior prin Legea nr. 379/2003, care proclama Ziua Eroilor ca sărbătoare națională în cea de-a patruzecea zi de la Sfintele Paști, conform tradiției românești.

România a participat la conflicte majore începând cu Războiul de Independență din 1877, Al Doilea Război Balcanic, Primul și Al Doilea Război Mondial, și, după 1990, la misiuni în Balcanii de Vest, Afganistan și Irak, sacrificiul eroilor români fiind comemorat în această zi.

The post Ministerul Apărării Naționale Comemorează Ziua Eroilor prin Ceremonii în Întreaga Țară first appeared on Ziarul Metropolitan Brasov.