Radio Hit FM

From the blog

Metoda de înșelătorie prin care un bătrân din Brașov a rămas fără sute de lei, lângă un bancomat

Un nou caz de înșelăciune a fost raportat în Brașov, unde un bătrân de 77 de ani a rămas fără 800 de lei imediat după ce a retras bani de la un bancomat.

Un bărbat în vârstă de 77 de ani, din Brașov a căzut victimă unei noi metode de înșelăciune. La data de 8 august, bătrânul a raportat poliției că, după ce a retras o sumă de bani de la un bancomat din oraș, a fost abordat de un individ necunoscut.

Sub pretextul că o bancnotă i-ar fi căzut, acesta i-a solicitat bătrânului să-și renumere banii. Într-un moment de neatenție, suspectul i-a sustras 800 de lei.

Polițiștii din cadrul Secției 1 Poliție Brașov au demarat imediat o anchetă, reușind să identifice autorul faptei: un bărbat de 57 de ani din Cluj-Napoca.

Suspectul a fost adus la Brașov pe baza unui mandat emis de autoritățile judiciare și reținut pentru 24 de ore, fiind plasat în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Brașov.

Investigațiile continuă sub coordonarea procurorului de caz de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Brașov, urmând ca la finalizarea cercetărilor să se propună soluția legală.

Poliția Brașov avertizează cetățenii să fie precauți în privința sumelor de bani pe care le dețin și să evite interacțiunile cu persoane necunoscute care le cer să schimbe bani sau să ofere informații financiare.

De asemenea, orice tentativă de fraudă trebuie raportată imediat la 112.

Sursa foto: Pixabay

The post Metoda de înșelătorie prin care un bătrân din Brașov a rămas fără sute de lei, lângă un bancomat first appeared on Ziarul Metropolitan Brasov.