Radio Hit FM

From the blog

Mascații au descins într-un magazin sătesc din județul Brașov: patronii, acuzați de evaziune fiscală

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul IPJ Brașov, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov, au efectuat astăzi cinci percheziții domiciliare și au pus în aplicare o ordonanță de ridicare silită în județul Brașov. Acțiunea face parte dintr-un dosar de evaziune fiscală, axat pe ascunderea bunurilor sau a surselor impozabile și pe neînregistrarea veniturilor realizate.

Operațiunea a vizat descoperirea și confiscarea de obiecte precum legitimații pentru magazine de tip cash & carry, înscrisuri de evidență extracontabilă și medii de stocare. Acestea sunt legate de activitatea unei persoane juridice și a patru persoane fizice care, în perioada 2019 – prezent, ar fi achiziționat mărfuri de la magazine de tip cash & carry folosind legitimații emise pe numele unor terțe persoane. Ulterior, mărfurile ar fi fost vândute în cadrul punctelor de lucru ale unui magazin sătesc, fără ca veniturile obținute să fie înregistrate și declarate.

„Două persoane bănuite, față de care erau emise mandate de aducere, au fost conduse la audieri. În baza probatoriului administrat, va fi calculat și prejudiciul adus bugetului de stat prin activitatea desfășurată de persoanele cercetate. Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din Poliţia Română”, au precizat reprezentanții IPJ Brașov.

Ancheta este în desfășurare și urmează să stabilească valoarea exactă a prejudiciului cauzat bugetului de stat prin aceste activități ilicite.

The post Mascații au descins într-un magazin sătesc din județul Brașov: patronii, acuzați de evaziune fiscală first appeared on Ziarul Metropolitan Brasov.