Radio Hit FM

From the blog

Marcel Ciolacu îi cere ministrului Educației revizuirea reducerii burselor pentru elevii sportivi

Premierul Marcel Ciolacu a solicitat ministrului Educației, Ligia Deca, să reanalizeze măsura reducerii burselor de merit pentru elevii sportivi, subliniind importanța susținerii acestora.

Ministerul Educației a redus bursele de merit și de excelență acordate elevilor care obțin premii la concursurile sportive, eliminând medaliile de la anumite competiții.

Potrivit noii reglementări, doar câștigătorii competițiilor organizate de inspectorate și cele internaționale vor primi burse.

„Vreau să-i cer doamnei ministru al Educaţiei, Ligia Deca, să revizuiască până la finalul lunii măsura reducerii bursei de merit pentru elevii aflaţi la începutul carierei sportive.

Nu pot fi de acord cu această decizie ce ar urma să se aplice din septembrie, deoarece România îşi doreşte exact contrariul, să convingă cât mai mulţi copii să facă sport. Vrem ca prin sport să-i îndepărtăm de alte tentaţii periculoase, vrem să-i ajutăm să crească sănătoşi.

Nu putem să facem asta dacă elevii sportivi pierd şi minimul de ajutor primit din partea statului”, a afirmat Marcel Ciolacu.

De asemenea, premierul a lăudat performanțele sportivilor români de la Jocurile Olimpice. El a argumentat că România ar trebui să încurajeze cât mai mulți tineri să se dedice sportului, pentru a-i îndepărta de tentații periculoase și a le promova un stil de viață sănătos.

Premierul i-a felicitat pe sportivii români care au participat la Olimpiadă, menţionând că sumele alocate pentru premiile pentru sportivi sunt „banii cheltuiţi cel mai eficient de România în ultimii ani”.

„Vreau să-i felicit încă o dată pe toţi performerii României de la Olimpiadă. Este cel mai bun rezultat al nostru în ultimii 16 ani.

Cuantumul premiilor oferite medaliaţilor duce ţara noastră în top 5 mondial şi este firesc să fie aşa, doar aşa putem să motivăm şi alţi tineri sportivi să aspire la marea performanţă. Aceste milioane de euro alocate ca premii sunt cred că banii cheltuiţi cel mai eficient de România în ultimii ani”, a adăugat premierul.

Sursa foto: Facebook | Ligia Deca

The post Marcel Ciolacu îi cere ministrului Educației revizuirea reducerii burselor pentru elevii sportivi first appeared on Ziarul Metropolitan Brasov.