Radio Hit FM

From the blog

Mai mulți părinți din Sânpetru se plâng că 80 de copii învață în condiții improprii la grădiniță. Reacția Primarului

Comuna Sânpetru se confruntă cu o problem atipica. 80 de copii fac grădinița acum la Căminul Cultural pentru că nu au încăput pe listele pentru unitățile de învățământ din comună.

Primarul comunei Sânpetru, Marian Arhire a încercat să găsească o soluție pentru ca micuții să nu piardă anul, însă mai mulți părinți se plâng de condițiile improprii de acolo.  

„În momentul în care s-a încheiat perioada de punere a înscrierilor la grădință, am constatat că 80 de copii au rămas pe dintr-afară, adică nu au prins loc. În acel moment am încercat să identificăm mai multe clădiri, care să le închiriem ca și primărie și să putem să amenajăm acolo încât să acoperim întreaga nevoie comunei noastre.

Din păcate, din diverse motive, nu am putut să semnăm contractul, nu am putut să închiriem imobilele. În ultimă instanță am apelat la acest cămin cultural, unde vreau să spun că interiorul, deci clasele, sunt complet renovate, inclusiv parchet, zugrăvite, căldură, lumină, absolut orice.

De curând, în cursul acestui an, am semnat un contract cu preluarea unui corp de clădire de la Biserica Ortodoxă cu titlul gratuit pe 20 de ani. Lângă acel corp de clădire mai avem și noi ca și primărie un corp de clădire și această clădire dorim să o transformăm în grădiniță, a declarat pentru Hit FM Brașov, Marian Arhire, primarul Sânpetru.

Sursa foto: Facebook | Primăria Sânpetru

The post Mai mulți părinți din Sânpetru se plâng că 80 de copii învață în condiții improprii la grădiniță. Reacția Primarului first appeared on Ziarul Metropolitan Brasov.