Radio Hit FM

From the blog

Lucrările la parcarea etajată din Bartolomeu, reluate după modificarea soluției tehnice

Lucrările la parcarea etajată din cartierul Bartolomeu, Brașov, lângă viitoarea sală Polivalentă, au fost reluate după ce proiectul a fost oprit în primăvară din cauza unor neconformități descoperite în structura terenului de fundare.

Noua soluție tehnică, care implică consolidarea terenului cu piloți forați, a fost aprobată de autorități, iar autorizația de construire a fost emisă recent, având o valabilitate de doi ani.

În luna aprilie, Inspectoratul de Stat în Construcții (ISC) a constatat că terenul era inadecvat pentru fundare, fiind format dintr-un strat de praf nisipos, iar constructorii nu au putut prezenta modificările necesare soluției tehnice pentru fundație.

ISC a solicitat elaborarea unui nou studiu geotehnic de detaliu și adaptarea proiectului la realitățile din teren.

Parcarea va avea patru niveluri, incluzând două subsoluri, un parter și un etaj, și va oferi peste 700 de locuri de parcare.

Costul inițial al lucrărilor era estimat la peste 85 de milioane de lei, fără TVA, însă valoarea finală va crește odată cu implementarea soluției de fundare revizuite.

Potrivit municipalității, lucrările efective vor fi reluate din 20 septembrie, iar în prezent se derulează activități de pregătire a terenului.

Sursa foto: Facebook | Primăria Municipiului Brașov

The post Lucrările la parcarea etajată din Bartolomeu, reluate după modificarea soluției tehnice first appeared on Ziarul Metropolitan Brasov.