Radio Hit FM

From the blog

Lucrările de modernizare a DN 73 avansează: S-a început lărgirea drumului între Braşov şi Cristian

După ce în ultimele luni s-au concentrat pe tronsonul dintre Cristian şi Fundata, muncitorii firmei SC Viarom Construct SRL, care se ocupă de modernizarea drumului naţional DN 73 (Braşov – Piteşti), au ajuns acum pe sectorul dintre Braşov şi Cristian. În această fază, au început lucrările de săpături pentru lărgirea şoselei, iar Primăria Cristian a anunţat că, în perioada următoare, va fi turnat stratul de uzură pe porțiunea de drum care traversează localitatea. Înainte de aceasta, se vor ridica căminele reţelelor de utilităţi pentru a pregăti terenul.

Modernizarea sectorului din judeţul Braşov al DN 73, care se întinde pe o lungime de 36 de kilometri, reprezintă o investiţie majoră, cu o valoare de 213,4 milioane de lei. Proiectul include ranforsarea şi lărgirea carosabilului la minimum 7 metri, modernizarea podurilor, resistematizarea intersecţiilor, precum și refacerea sistemului de evacuare a apelor pluviale de pe traseu. De asemenea, sectorul dintre ieșirea din municipiul Braşov și intersecția cu drumul de legătură spre autostrada Râşnov – Cristian va fi lărgit la patru benzi de circulaţie, pentru a îmbunătăți considerabil traficul în această zonă.

În timp ce lucrările din judeţul Braşov sunt în plină desfășurare, în judeţul Argeş, pe sectorul de drum dintre Fundata şi Câmpulung, procedura de atribuire a contractului nu a fost încă finalizată. Licitaţia, lansată cu mai bine de un an în urmă, a fost contestată de mai multe ori. Recent, Consiliul Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor a emis o decizie finală, iar Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) urmează să semneze contractul de lucrări cu ARL Cluj, parte a grupului Strabag. Valoarea lucrărilor pe acest sector este estimată la 406 milioane de lei.

Astfel, modernizarea DN 73 continuă, cu obiectivul de a îmbunătăți semnificativ condițiile de trafic pe această importantă arteră rutieră ce leagă Brașovul de Pitești.

The post Lucrările de modernizare a DN 73 avansează: S-a început lărgirea drumului între Braşov şi Cristian first appeared on Ziarul Metropolitan Brasov.