Radio Hit FM

From the blog

Literele de pe Tâmpa vor fi iluminate în roz și bleu de „Ziua Părinților de Îngeri”

În seara zilei de 15 octombrie 2024, literele de pe muntele Tâmpa din Brașov vor fi iluminate în culorile roz și bleu, simbolizând solidaritatea cu părinții care au suferit pierderea copiilor.

Această inițiativă, parte din proiectul „Mame cu brațele goale”, marchează Ziua Părinților de Îngeri, o zi națională de comemorare a copiilor decedați, instituită prin Legea 186/2024.

Scopul iluminării este de a crește gradul de conștientizare asupra tragediilor cu care se confruntă familiile care au pierdut copii. Proiectul, inițiat în 2021 de Asociația Sinaptica Mehedinți, își propune să aducă în discuție pierderea de sarcină, un subiect adesea tabu, și promovează sprijinul comunității pentru mamele îndoliate.

Expoziția „Prezența Absenței”, parte a aceluiași proiect, va fi deschisă din 10 octombrie la Galeria Mono din Timișoara și va putea fi vizitată până pe 7 noiembrie 2024.

Sursa foto: Facebook | Primăria Municipiului Brașov

The post Literele de pe Tâmpa vor fi iluminate în roz și bleu de „Ziua Părinților de Îngeri” first appeared on Ziarul Metropolitan Brasov.