Radio Hit FM

From the blog

La un turneu U10 desfășurat recent la Prejmer, antrenorul Gabi Stan, de la clubul Kinder Brașov, a fost surprins înjurând și lovind un copil!

România a impresionat la Campionatul European din Germania nu doar prin evoluțiile din teren, dar și prin comportamentul civilizat al suporterilor și relația armonioasă dintre fani, antrenori și jucători. Atmosfera pozitivă și disciplina manifestată au adus numeroase complimente internaționale.

„Ne-am civilizat”, „Știm să ne creștem altfel copiii, cu mai multă educație și iubire” sunt doar câteva dintre laudele care au venit din partea celor care au urmărit prestația României.

După întoarcerea echipei naționale la București, președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a subliniat că obiectivul național este ca, în următorii 5-7 ani, România să poată concura de la egal la egal cu echipe de top precum Olanda. Aceasta vine în contextul în care Olanda a eliminat România în optimile de finală cu scorul de 3-0, arătând diferențele de pregătire și sistem.

Burleanu a menționat măsurile pozitive luate în sectorul copiilor și juniorilor, promițând noi reguli care să îmbunătățească performanța și educația sportivă de la vârste fragede. Astfel, decalajul existent între pregătirea copiilor din România și cea din Olanda ar trebui să scadă considerabil.

Cu toate acestea, realitatea fotbalului românesc a fost dureroasă la scurt timp după Euro 2024. Un incident de violență a zguduit comunitatea sportivă, dezvăluind problemele persistente.

Redacția GOLAZO.ro a intrat în posesia unor imagini de la un turneu U10 desfășurat recent la Prejmer, unde antrenorul Gabi Stan, în vârstă de 72 de ani, de la clubul Kinder Brașov, a fost surprins înjurând și lovind un copil. Incidentul s-a petrecut sub ochii părinților, unul dintre aceștia filmând și oferind materialul redacției.

În filmare, Gabi Stan poate fi auzit folosind un limbaj injurios și adresându-se violent copiilor, culminând cu o palmă dată unui copil de 10 ani. Clubul Kinder Brașov a luat rapid măsuri, anunțând încetarea colaborării cu antrenorul.

Președintele clubului, Marius Filip, a declarat că regretă incidentul și a subliniat că astfel de comportamente nu sunt acceptate. De asemenea, Filip a menționat că Gabi Stan ar trebui să se retragă din activitate.

Contactat de GOLAZO.ro, Gabi Stan a minimalizat incidentul, susținând că doar a „bruscat” copilul și că filmarea a fost o „făcătură”. Deși și-a cerut scuze, Stan a aruncat vina pe conducerea clubului pentru problemele apărute, afirmând că părinții copiilor nu au avut obiecții majore.

The post La un turneu U10 desfășurat recent la Prejmer, antrenorul Gabi Stan, de la clubul Kinder Brașov, a fost surprins înjurând și lovind un copil! first appeared on Ziarul Metropolitan Brasov.