Radio Hit FM

From the blog

Județul Brașov are o nouă stație de monitorizare a calității aerului. A fost montată la Făgăraș

Această inițiativă este parte dintr-un proiect mai amplu destinat îmbunătățirii evaluării și monitorizării calității aerului în județul Brașov.

Noua stație, de tip BV-7 Brașov, este dotată cu senzori meteo avansați și echipamente pentru prelevarea pulberilor în suspensie cu diametrul mai mic de 10 microni (PM10).

”Din rețeaua locală a monitorizării calității aerului mai fac parte încă șapte stații și anume 4 în municipiul Brașov, una în municipiul Codlea, una în Sâmpetru, dar și cea de monitorizare trasnfrontalieră din comuna Fundata”, a declarat pentru HIT FM Brașov, Ciprian Băncilă, director executiv APM Brașov.

Acest echipament va permite determinarea gravimetrică în laborator a fracției masice de PM10, conform legislației naționale (Legea nr.104/2011 privind calitatea aerului înconjurător).

Datele colectate vor fi validate de personalul calificat al APM Brașov și vor fi disponibile pentru public pe site-ul oficial

Stația BV-7 Brașov a fost achiziționată în cadrul Proiectului „Îmbunătățirea Sistemului de Evaluare și Monitorizare a Calității Aerului la nivel național POIM-139703” și este integrată în Rețeaua Națională de Monitorizare a Calității Aerului, administrată de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor. Stația va fi gestionată de Agenția pentru Protecția Mediului Brașov.

The post Județul Brașov are o nouă stație de monitorizare a calității aerului. A fost montată la Făgăraș first appeared on Ziarul Metropolitan Brasov.