Radio Hit FM

From the blog

Județul Alba: Reprezentantul PRM susține că nu este lăsat să candideze la alegerile locale din comuna Lopadea Nouă

Ultima zi pentru depunerea semnăturile pentru candidații la alegerile locale din 9 iunie 2024 este 30 aprilie.

În data de 30 aprilie 2024, ora 18,30, Ironim Crișan a depus 150 de semnături pentru a susține lista candidaților PRM pentru Consiliul Local Lopadea Nouă.

La solicitarea PNL Alba, lista candidaților PRM a fost respinsă pe 1 mai, invocându-se faptul că lista nu a fost scrisă conform normelor legale.

În ziua de 3 mai, la ora 11,03, Ironim Crișan a depus la Judecătoria Aiud o contestație față de respingerea candidaturilor propuse PRM Lopadea Nouă.

5 mai: Ultima zi în care se puteau rezolva contestațiile la candidaturile depuse.

În 5 mai (Duminică, Ziua de Înviere) Ironim Crișan a revenit cu alte 30 de semnături, dar Biroul Electoral Lopadea Nouă nu a acceptat candidaturile PRM (trei candidați înscriși pe lista de consilieri locali), fără a mai lua în considerare semăturile aduse de Ironim Crișan.

Decizia (prin care a fost respinsă lista PRM) a fost afișat în interiorul Primăriei Lopadea Nouă, clădirea fiind închisă după ora 18.00. Ironim Crișan spune că respectiva decizie trebuia pusă afară, ca să fie văzută/ consultată de toată lumea. Oficial, documentele candidaților puteau fi depuse până la ora 23.59.

Deși a primit semnături de susținere din partea unor lideri ai comunității maghiare din comună, Crișan crede că este un blat PNL-UDMR pentru a opri candidatura sa pentru Consiliul Local.

Ironim Crișan spune cu amărăciune: „În 2020 am luat 72 de voturi, dar i-au dat niște voturi și l-au băgat în Consiliul Local pe unul de la PSD care nu are școală. Ei nu au nevoie în Consiliul Local de oameni cu șoală. Acum cei de la PNL au un consilier de 90 de ani care nu știe citi… PNL și UDMR au făcut monopol, nu lasă pe nimeni, ei controlează lucrurile în Primărie”.

Ironim Crișan ar fi putut candida și la Primărie, dar a fost rugat să nu facă acest lucru pentru a nu lua din voturile PNL.

De altfel, Irinonim Crișan a primit și oferta de a candida pe listele PNL, dar a refuzat.

În comuna Lopadea Nouă, PDL-ul (mai apoi PNL) au primar de 28 de ani: Indreiu Marian Cătălin, iar vice este Kiss Arpad, trecut de la UDMR la PNL, după cum spune reprezentantul PRM Lopadea Nouă.

Citește și:

The post Județul Alba: Reprezentantul PRM susține că nu este lăsat să candideze la alegerile locale din comuna Lopadea Nouă appeared first on albapesurse.