Radio Hit FM

From the blog

Încep lucrările de reabilitare a puțurilor subterane din județul Brașov, pentru a preveni lipsa apei în perioadele de secetă

Compania Apa Brașov a demarat lucrările de reabilitare a 46 de puțuri subterane, necesare pentru suplinirea cantității de apă în zonele afectate de secetă.

Proiectul, în valoare de peste 18 milioane de lei, va asigura funcționarea optimă a acestor surse alternative de apă, esențiale în menținerea unui flux constant de alimentare.

Potrivit datelor furnizate de companie, necesarul de apă este de 2.500 de litri pe secundă, iar lacul Tărlung poate asigura aproximativ 1.500 de litri pe secundă.

Diferența este acoperită din puțurile subterane ale companiei și cele gestionate de Agenția Națională de Îmbunătățiri Funciare.

În condițiile în care apar restricții, sursele subterane sunt activate pentru a evita raționalizarea apei în rețeaua publică.

 Pentru ca acestea să funcționeze eficient, sunt necesare lucrări complexe de întreținere și modernizare.

Sursa foto: Facebook | Compania Apa Brasov

The post Încep lucrările de reabilitare a puțurilor subterane din județul Brașov, pentru a preveni lipsa apei în perioadele de secetă first appeared on Ziarul Metropolitan Brasov.