Radio Hit FM

From the blog

Incendiu de proporții în Madeira. Sute de pompieri luptă cu flăcările

Un incendiu devastator a cuprins insula Madeira, una dintre cele mai populare destinații de vacanță, autoritățile suspectând că focul a fost provocat intenționat. Aproape 200 de pompieri luptă cu flăcările, în ciuda condițiilor dificile cauzate de vânturile puternice.

O amplă intervenție de urgență are loc pe insula Madeira, unde un incendiu de vegetație s-a extins rapid pe coasta sudică, afectând regiunile Ribeira Brava și Camara de Lobos.

Aproape 200 de pompieri, sprijiniți de 38 de vehicule, sunt mobilizați pentru a stinge flăcările, însă eforturile lor sunt îngreunate de vânturile puternice care alimentează incendiul.

Autoritățile locale au declarat că incendiul, care a izbucnit miercuri, este foarte periculos și că există suspiciuni că ar fi fost provocat intenționat.

Miguel Albuquerque, președintele guvernului regional din Madeira, a afirmat că focul a fost declanșat într-o zonă inaccesibilă, ceea ce face imposibilă intervenția aeriană. „N-am niciun dubiu că acest incendiu a fost provocat intenționat”, a declarat Albuquerque, subliniind gravitatea situației.

Madeira, cunoscută pentru peisajele sale spectaculoase și ca destinație turistică de top, se confruntă acum cu o situație de urgență care amenință atât locuitorii, cât și turiștii prezenți pe insulă.

Autoritățile rămân în alertă maximă, monitorizând evoluția incendiului și luând măsuri pentru protejarea populației și a bunurilor.

Sursa foto: X| Hamburgdave

The post Incendiu de proporții în Madeira. Sute de pompieri luptă cu flăcările first appeared on Ziarul Metropolitan Brasov.