Radio Hit FM

From the blog

În atenția cetățenilor români din străinătate care doresc să voteze la alegerile prezidențiale sau parlamentare

Alegătorii români cu domiciliul sau reședința în afara țării care doresc să voteze la alegerile prezidențiale sau parlamentare din acest an prin corespondență sau la o secție de votare din străinătate mai aproape de domiciliu sau reședință se pot înregistra online pe portalul web www.votstrainatate.ro.

Site-ul www.votstrainatate.ro cuprinde secțiunile: Alegerea Președintelui României și Alegerea Senatului și a Camerei Deputaților, în cadrul cărora există două categorii: Alegător în străinătate la o secție de votare și Alegător în străinătate prin corespondență.

Pentru alegerea Președintelui României din acest an, până la data de 2 august a.c, ora 10:00, 1205 alegători au depus cereri pentru a vota la secție și 2038 de alegători s-au înregistrat pentru a vota prin corespondență.

Pentru alegerea Senatului și Camerei Deputaților, 1397 de cetățeni au depus cereri pentru a vota la secție și 1923 cetățeni s-au înregistrat pentru a vota prin corespondență.

Mai multe informații https://ow.ly/Hg6p50SPThi

Despre A.E.P.

În contextul organizării și desfășurării alegerilor prezidențiale și a celor parlamentare, în vederea asigurării imparțialității în procesul de votare, de corectitudine și transparență, conform cadrului legislativ, rolurile autorităților competente sunt împărțite.

Potrivit 𝐋𝐞𝐠𝐢𝐢 𝐧𝐫. 𝟐𝟎𝟖/𝟐𝟎𝟏𝟓, 𝐀𝐄𝐏 – 𝐀𝐮𝐭𝐨𝐫𝐢𝐭𝐚𝐭𝐞𝐚 𝐄𝐥𝐞𝐜𝐭𝐨𝐫𝐚𝐥𝐚̆ 𝐏𝐞𝐫𝐦𝐚𝐧𝐞𝐧𝐭𝐚̆ 𝐚𝐫𝐞 𝐚𝐭𝐫𝐢𝐛𝐮𝐭̦𝐢𝐢 𝐩𝐫𝐢𝐯𝐢𝐧𝐝 𝐚𝐜𝐭𝐢𝐯𝐢𝐭𝐚̆𝐭̦𝐢𝐥𝐞 𝐩𝐫𝐞𝐦𝐞𝐫𝐠𝐚̆𝐭𝐨𝐚𝐫𝐞 𝐳𝐢𝐥𝐞𝐢 𝐚𝐥𝐞𝐠𝐞𝐫𝐢𝐥𝐨𝐫, 𝐨𝐜𝐮𝐩𝐚̂𝐧𝐝𝐮-𝐬𝐞, printre altele, 𝐝𝐞 𝐝𝐞𝐥𝐢𝐦𝐢𝐭𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐬𝐞𝐜𝐭̦𝐢𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐝𝐞 𝐯𝐨𝐭𝐚𝐫𝐞, 𝐝𝐞 𝐚𝐜𝐭𝐮𝐚𝐥𝐢𝐳𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐑𝐞𝐠𝐢𝐬𝐭𝐫𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐞𝐥𝐞𝐜𝐭𝐨𝐫𝐚𝐥 𝐬̦𝐢 𝐝𝐞 𝐦𝐨𝐧𝐢𝐭𝐨𝐫𝐢𝐳𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐟𝐢𝐧𝐚𝐧𝐭̦𝐚̆𝐫𝐢𝐢 𝐩𝐚𝐫𝐭𝐢𝐝𝐞𝐥𝐨𝐫 𝐩𝐨𝐥𝐢𝐭𝐢𝐜𝐞 𝐬̦𝐢 𝐚 𝐜𝐚𝐦𝐩𝐚𝐧𝐢𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐞𝐥𝐞𝐜𝐭𝐨𝐫𝐚𝐥𝐞.

În perioada electorală se formează 𝐁𝐢𝐫𝐨𝐮𝐥 𝐄𝐥𝐞𝐜𝐭𝐨𝐫𝐚𝐥 𝐂𝐞𝐧𝐭𝐫𝐚𝐥, 𝐛𝐢𝐫𝐨𝐮𝐫𝐢𝐥𝐞 𝐞𝐥𝐞𝐜𝐭𝐨𝐫𝐚𝐥𝐞 𝐣𝐮𝐝𝐞𝐭̦𝐞𝐧𝐞/𝐝𝐞 𝐜𝐢𝐫𝐜𝐮𝐦𝐬𝐜𝐫𝐢𝐩𝐭̦𝐢𝐞, 𝐜𝐞𝐥𝐞 𝐝𝐞 𝐬𝐞𝐜𝐭𝐨𝐫 𝐚𝐥 𝐦𝐮𝐧𝐢𝐜𝐢𝐩𝐢𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐁𝐮𝐜𝐮𝐫𝐞𝐬̦𝐭𝐢/𝐨𝐟𝐢𝐜𝐢𝐢𝐥𝐞 𝐞𝐥𝐞𝐜𝐭𝐨𝐫𝐚𝐥𝐞, 𝐜𝐞𝐥𝐞 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐬𝐞𝐜𝐭̦𝐢𝐢𝐥𝐞 𝐝𝐞 𝐯𝐨𝐭𝐚𝐫𝐞 𝐝𝐢𝐧 𝐬𝐭𝐫𝐚̆𝐢𝐧𝐚̆𝐭𝐚𝐭𝐞/ 𝐝𝐞 𝐜𝐢𝐫𝐜𝐮𝐦𝐬𝐜𝐫𝐢𝐩𝐭̦𝐢𝐞 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐜𝐞𝐭𝐚̆𝐭̦𝐞𝐧𝐢𝐢 𝐫𝐨𝐦𝐚̂𝐧𝐢 𝐜𝐮 𝐝𝐨𝐦𝐢𝐜𝐢𝐥𝐢𝐮𝐥 𝐬𝐚𝐮 𝐫𝐞𝐬̦𝐞𝐝𝐢𝐧𝐭̦𝐚 𝐢̂𝐧 𝐚𝐟𝐚𝐫𝐚 𝐭̦𝐚̆𝐫𝐢𝐢, 𝐝𝐮𝐩𝐚̆ 𝐜𝐚𝐳, 𝐩𝐫𝐞𝐜𝐮𝐦 𝐬̧𝐢 𝐛𝐢𝐫𝐨𝐮𝐫𝐢𝐥𝐞 𝐞𝐥𝐞𝐜𝐭𝐨𝐫𝐚𝐥𝐞 𝐚𝐥𝐞 𝐬𝐞𝐜𝐭̧𝐢𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐝𝐞 𝐯𝐨𝐭𝐚𝐫𝐞 𝐬̦𝐢 𝐜𝐞𝐥𝐞 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐯𝐨𝐭𝐮𝐥 𝐩𝐫𝐢𝐧 𝐜𝐨𝐫𝐞𝐬𝐩𝐨𝐧𝐝𝐞𝐧𝐭̦𝐚̆.

Accesează 𝐃𝐞𝐬𝐩𝐫𝐞 𝐧𝐨𝐢 – 𝐀𝐮𝐭𝐨𝐫𝐢𝐭𝐚𝐭𝐞𝐚 𝐄𝐥𝐞𝐜𝐭𝐨𝐫𝐚𝐥𝐚̆ 𝐏𝐞𝐫𝐦𝐚𝐧𝐞𝐧𝐭𝐚̆ (https://www.roaep.ro/prezentare/despre-noi/) și află mai multe informații despre 𝐀𝐄𝐏 – 𝐀𝐮𝐭𝐨𝐫𝐢𝐭𝐚𝐭𝐞𝐚 𝐄𝐥𝐞𝐜𝐭𝐨𝐫𝐚𝐥𝐚̆ 𝐏𝐞𝐫𝐦𝐚𝐧𝐞𝐧𝐭𝐚̆.

𝐀𝐈 𝐈̂𝐍𝐂𝐑𝐄𝐃𝐄𝐑𝐄 𝐈̂𝐍 𝐀𝐋𝐄𝐆𝐄𝐑𝐈𝐋𝐄 𝐓𝐀𝐋𝐄.​

Citește și:

The post În atenția cetățenilor români din străinătate care doresc să voteze la alegerile prezidențiale sau parlamentare appeared first on albapesurse.