Radio Hit FM

From the blog

Germania introduce controale temporare la toate frontierele terestre începând din 16 septembrie

Guvernul german a anunțat că, începând cu 16 septembrie, va introduce controale temporare la toate frontierele terestre pentru o perioadă de șase luni.

Măsura are ca scop reducerea imigrației ilegale și consolidarea securității interne. Noile controale vor fi aplicate la frontierele cu Franța, Luxemburg, Olanda, Belgia și Danemarca, alături de cele deja existente la granițele cu Polonia, Cehia, Austria și Elveția, conform unui comunicat al Ministerului de Interne.

Decizia vine în contextul creșterii dezbaterilor legate de politica de azil și imigrație în Germania, după ascensiunea partidului de extremă dreaptă, Alternativa pentru Germania, care a obținut rezultate importante în alegerile regionale. Guvernul a justificat această măsură prin necesitatea protejării securității interne în fața amenințărilor de terorism islamist și criminalitate transfrontalieră, precum și din cauza capacităților limitate ale municipalităților de a găzdui și integra refugiați.

Măsura vine la scurt timp după atentatul de la Solingen, revendicat de gruparea Statul Islamic. În plus, coaliția condusă de cancelarul Olaf Scholz a introdus noi măsuri de control al imigrației, inclusiv desființarea ajutoarelor pentru solicitanții de azil care intră în Germania prin alte țări UE și facilitarea expulzării refugiaților condamnați penal. Ministerul de Interne a notificat deja Comisia Europeană cu privire la noile controale, considerate măsuri excepționale în cadrul Uniunii Europene.

The post Germania introduce controale temporare la toate frontierele terestre începând din 16 septembrie appeared first on albapesurse.