Radio Hit FM

From the blog

Forfotă în Piața Astra: Lucrări de reabilitare și nemulțumiri

Piața Astra este în plin proces de reabilitare, iar nu doar cumpărătorii aglomerează zona, ci și muncitorii. Aceștia intervin pentru a reabilita spațiile acoperite de vânzare și pentru a asfalta aleile din jurul Complexului Mare. Pentru execuția lucrărilor de vopsire a structurilor metalice, piața se închide pe tronsoane, ceea ce a dus la reducerea numărului de tarabe disponibile.

Restrângerea activității pieței a stârnit nemulțumiri printre brașoveni, care se tem de o posibilă speculă. Printre cei nemulțumiți se numără și fostul primar George Scripcaru, candidat pentru un nou mandat și client fidel al pieței. „Acum, în plin sezon, când vânzătorii de fructe și legume vin cu marfă multă la piață, iar cumpărătorii abia așteaptă să găsească trufandale, Allen Coliban s-a gândit să dea cu bidineaua pe jumătate din Piața Astra ca să arate că face și el ceva. Păi tocmai acum, măi omule, când toată lumea vrea tarabe în piață, tu te apuci să le desființezi”, a declarat Scripcaru.

Adrian Lădariu, șeful Administrației Piețelor, a explicat pentru BizBrașov că lucrările sunt de mentenanță și sunt necesare periodic. „Lucrările nu se puteau executa iarna, deoarece este necesară o temperatură mai ridicată pentru ca vopseaua să se usuce. Acestea se desfășoară pe tronsoane și în cel mult o lună vor fi finalizate. Executăm lucrări de mentenanță, respectiv de decolmatare a gurilor de canalizare, de îndepărtare a ruginii de pe elementele metalice, unde este necesar, și de vopsire. Sunt lucrări la platoul piețelor ce impun o periodicitate, se fac în sezonul cald. Am făcut și în Piața Dacia, de o anvergură mai mică și urmează să facem și în Piața Tractorul”, a declarat Lădariu.

Lucrările din Piața Astra continuă, în speranța că reabilitarea va aduce beneficii pe termen lung atât comercianților, cât și cumpărătorilor.

The post Forfotă în Piața Astra: Lucrări de reabilitare și nemulțumiri first appeared on Ziarul Metropolitan Brasov.