Radio Hit FM

From the blog

Festivalul „Săptămâna Comediei” a adus râsul și buna dispoziție la Brașov între 1 și 7 iulie 2024

„Săptămâna Comediei”, unul dintre cele mai îndrăgite și așteptate evenimente culturale ale Brașovului, a avut loc între 1 și 7 iulie 2024, în trei locații cunoscute publicului brașovean: Teatrul Sică Alexandrescu, Parcul Central Nicolae Titulescu și noua zonă adăugată – Cartierul Coresi.

Programul din acest an a fost unul bogat și diversificat, incluzând componente de teatru, muzică, film și spectacole în aer liber destinate întregii familii. Secțiunea de concurs a festivalului a prezentat publicului din Brașov, în premieră, cinci spectacole de teatru cu umor de calitate. Printre acestea s-au numărat producții ale unor companii de teatru renumite: „ULTIMA ORĂ” – Teatrul Nottara, „A FI SAU A NU FI” – Teatrul de Comedie București, „30+” – Teatrul Metropolis București, „INTERESUL GENERAL” – Teatrul Dramaturgilor Români și „FAMILY.EXE” – Teatrul Bulandra.

În afara competiției, au fost prezentate alte două spectacole, tot în premieră pentru publicul brașovean. Festivalul a fost deschis cu premiera spectacolului „GENUL PROGRAMULUI: COMEDIE”, avându-i în distribuție pe Maia Morgenstern și Marius Bodochi. După gala de decernare a premiilor, Teatrul Național din Timișoara a încheiat festivalul cu spectacolul one man show „ROMANIAN PSYCHO”, interpretat de Florin Piersic Jr.

Premiile ediției 2024

Pentru al patrulea an consecutiv, un juriu format din profesioniști în arta dramaturgică a acordat premii artiştilor şi spectacolelor invitate. Juriul a fost format din Maria Zărnescu (teatrolog şi critic de teatru), Bianca Veşteman (scenograf), Horia Suru (regizor), Ioan Big (jurnalist și analist Pop Culture) și Dan Cogălniceanu (actor şi managerul Teatrului „Sică Alexandrescu”). Iată lista câștigătorilor:

  • Premiul pentru cel mai bun spectacol: „A fi sau a nu fi”, Teatrul de Comedie București.
  • Premiul pentru cea mai bună regie: Vlad Massaci, pentru regia spectacolului „A fi sau a nu fi”.
  • Premiul pentru cea mai bună scenografie: Iuliana Vîlsan, pentru scenografia spectacolului „A fi sau a nu fi”.
  • Premiul pentru cel mai bun actor: Sorin Miron, pentru rolul din „Interesul general”.
  • Premiul pentru cea mai bună actriță: Ana Radu, pentru rolul din „Ultima oră”.
  • Premiul special al juriului: acordat spectacolului „Interesul general” pentru revitalizarea comediei românești de secol XX.

Evenimente și activități în aer liber

În weekendul festivalului, Parcul Central Nicolae Titulescu și Cartierul Coresi au devenit scene ale numeroaselor activități în aer liber, aducând publicului concerte, filme, spectacole de teatru și de improvizație, ateliere de teatru și spectacole pentru copii. Publicul s-a bucurat de concerte inedite susținute de Ada Milea, Sarmalele Reci, Conexiuni și Partizan, spectacole de improvizație cu trupa ImproȘtim și teatru de păpuși cu Ana Craciun-Lambru.

Expoziție inedită la Teatrul „Sică Alexandrescu”

Tot în cadrul festivalului, Teatrul „Sică Alexandrescu” a găzduit o expoziție unică în lume, realizată de artistul Doru Mărculescu. Acesta a expus 22 de portrete ale unor personalități ale vieții publice, lucrate din fir continuu de cupru laminat. Printre personalitățile expuse se numără Oana Pellea, Tudor Chirilă, Maia Morgenstern, Horia Brenciu, Horațiu Mălăele, Florin Piersic Jr., Dan Puric, Florin Călinescu, Ion Țiriac, Shakespeare și Caragiale.

Festivalul „Săptămâna Comediei” din acest an a reușit să aducă împreună comunitatea brașoveană printr-o serie de evenimente culturale de excepție, continuând să fie un punct de referință pe agenda culturală a orașului.

The post Festivalul „Săptămâna Comediei” a adus râsul și buna dispoziție la Brașov între 1 și 7 iulie 2024 first appeared on Ziarul Metropolitan Brasov.