Radio Hit FM

From the blog

Femeile din România: Cele mai nefericite din Uniunea Europeană și printre cele mai nefericite din lume!

Un index global al bunăstării femeilor a dezvăluit că femeile din România sunt cele mai nefericite din Uniunea Europeană și printre cele mai nefericite din lume. Conform studiului, cele mai multe nemulțumiri ale femeilor din România sunt legate de educație, bani și sănătate.

Sociologii explică faptul că nivelul de fericire al femeilor variază semnificativ în funcție de mediul în care trăiesc. Cele mai mari probleme sunt întâlnite în zonele rurale, unde accesul la resurse și oportunități este limitat. La nivel mondial, femeile din Rusia, China și țările arabe sunt mai fericite decât româncele.

Indexul poziționează femeile din România pe locul 65 în lume, ceea ce le plasează printre cele mai nefericite femei din Europa. Potrivit datelor studiului, interesul pentru îngrijirea preventivă a scăzut semnificativ, la fel și pentru satisfacerea nevoilor de bază. Cu toate acestea, româncele acordă o atenție mai mare sănătății emoționale și siguranței.

În Europa, doar femeile din Bosnia și Herțegovina, Republica Moldova și Albania (țări care nu sunt membre ale UE) sunt mai nefericite decât româncele. În marile orașe, familiile au început să ia mai mult masa la restaurant, iar femeile folosesc echipamente moderne pentru sarcinile casnice tradiționale. În contrast, în zonele rurale, accesul la funcții de conducere și poziții în politică și administrație pentru femei rămâne limitat.

Cele mai fericite femei din lume trăiesc în Taiwan, Kuweit, Austria, Germania și Elveția. Studiul a fost realizat în rândul a 79.000 de femei din 143 de țări.

The post Femeile din România: Cele mai nefericite din Uniunea Europeană și printre cele mai nefericite din lume! first appeared on Ziarul Metropolitan Brasov.