Radio Hit FM

From the blog

Exercițiu de urgență la Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav: Personalul este mereu pregătit pentru situații de criză!

Ieri, pe platforma Aeroportului Internațional Brașov-Ghimbav s-a desfășurat un exercițiu de urgență pentru testarea reacției personalului aeroportuar la o situație de alarmă. Scopul principal al exercițiului a fost verificarea activităților specifice de conducere și coordonare a Serviciului de Salvare și Stingere Incendii din cadrul aeroportului, precum și evaluarea modului de cooperare între instituțiile implicate direct sau în sprijin în situații de urgență.

La exercițiu au participat:

  • Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Țara Bârsei” al județului Brașov, care a mobilizat 5 autospeciale
  • Reprezentanți ai Inspectoratului de Poliție Județean Brașov
  • Un echipaj UPU SMURD
  • Angajați ai Jandarmeriei Brașov

Fiecare structură a avut un rol activ în desfășurarea exercițiului, contribuind la gestionarea incidentului simulat. Scenariul pus în aplicare a implicat un incident la alimentarea cu carburant a unei aeronave de tip A320, urmat de aprinderea carburantului pe fuselajul și motorul aeronavei.

Exercițiul a demonstrat încă o dată pregătirea exemplară a personalului Aeroportului Internațional Brașov-Ghimbav, capacitatea acestuia de a reacționa prompt și eficient în situații de urgență și cooperarea excelentă cu celelalte instituții implicate în astfel de intervenții.

The post Exercițiu de urgență la Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav: Personalul este mereu pregătit pentru situații de criză! first appeared on Ziarul Metropolitan Brasov.