Radio Hit FM

From the blog

Este Cod galben de ploi torențiale și vânt puternic în zona Brașovului, valabil până la ora 23.00!

Meteorologii au emis o atenționare Cod galben de ploi torențiale, intensificări ale vântului și, izolat, vijelii, valabilă astăzi în 24 de județe din Dobrogea, Muntenia, sudul Moldovei, estul și sud-estul Transilvaniei și din zona de munte, precum și în municipiul București.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o atenționare Cod galben de instabilitate atmosferică valabilă vineri, între orele 12.00 și 23.00, în județele: Covasna, Vrancea, Galați, Tulcea, Brăila, Buzău, Prahova, Dâmbovița, Argeș, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Călărași, Ialomița, Constanța, în municipiul București și în unele zone ale județelor Suceava, Neamț, Bacău, Harghita, Mureș, Bistrița-Năsăud, Brașov, Sibiu și Vâlcea.

„În intervalul menționat, în Dobrogea, Muntenia, sudul Moldovei, în estul și sud-estul Transilvaniei și local la munte vor fi perioade cu instabilitate atmosferică. Aceasta se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, izolat vijelii (rafale în general de 55…70 km/h) și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor fi de 25…30 l/mp și izolat de peste 50 l/mp”, au transmis meteorologii.

Este recomandat ca locuitorii din zonele afectate să fie precauți și să evite deplasările inutile în intervalul de timp menționat, pentru a evita eventualele pericole provocate de condițiile meteorologice severe.

The post Este Cod galben de ploi torențiale și vânt puternic în zona Brașovului, valabil până la ora 23.00! first appeared on Ziarul Metropolitan Brasov.