Radio Hit FM

From the blog

Elevii din Brașov, fără corn și lapte la peste o lună de la începutul anului școlar

Deși anul școlar a început deja de mai bine de o lună, elevii din municipiul Brașov nu beneficiază încă de produsele incluse în programul „Cornul și laptele”, din cauza întârzierilor în procesul de achiziție.

Municipalitatea brașoveană nu a finalizat încă documentația necesară pentru lansarea procedurii de achiziție a furnizorilor, conform purtătorului de cuvânt al Primăriei Brașov, Sorin Toarcea.

„După ce vom finaliza caietele de sarcini, vom demara achiziția, urmând ca, după semnarea contractului, să furnizăm lapte, produse de panificație și fructe în școli,” a declarat acesta pentru Radio România Brașov FM.

Situația nu este nouă pentru elevii brașoveni. În anul școlar trecut, produsele din program au ajuns în școli abia în luna aprilie, din cauza întârzierilor similare.

Municipalitatea a cheltuit atunci peste 700.000 de lei, dar 2,3 milioane de lei din fondurile alocate au rămas necheltuiți, sumă pe care Consiliul Județean Brașov încearcă acum să o recupereze.

În județ, programul este gestionat de Consiliul Județean, iar fondurile provin din cotele defalcate din TVA alocate de la bugetul de stat.

The post Elevii din Brașov, fără corn și lapte la peste o lună de la începutul anului școlar first appeared on Ziarul Metropolitan Brasov.