Radio Hit FM

From the blog

El este David Valeriu, brașoveanul care conduce detașamentul român de pompieri din Grecia. Mai bine de 14 ore s-a luptat cu flăcările, la ultimul incendiu devastator

Locotenetul colonel David Valeriu, prim adjunct al inspectorului șef al ISU Brașov, coordonează detașamentul român trimis în Grecia pentru a ajuta la stingerea incendiilor care au cuprins din nou statul elen.

Echipa națională specializată în combaterea incendiilor de pădure a intervenit neîntrerupt timp de peste 14 ore în zonele grav afectate de arderile necontrolate de vegetație uscată și pădure.

Incendiile, amplificate de temperaturile ridicate, lipsa precipitațiilor, umiditatea scăzută și vântul puternic, s-au extins rapid, afectând vaste suprafețe de teren.

Flăcările s-au apropiat de zonele rezidențiale și, în unele cazuri, au distrus locuințe.

Echipa de pompieri români, sub comanda lui locotenent-colonel David Valeriu, continuă să colaboreze cu salvatorii eleni pentru a stinge incendiile și a proteja comunitățile afectate.

Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență Brașov, locotenent-colonelul David Valeriu este ofiţer pompier cu o solidă carieră militară „calită” în misiuni de gestionare a situaţiilor de urgenţă complexe.

A absolvit in anul 2009 Facultatea de Pompieri din cadrul Academiei de Politie „A.I. Cuza” din Bucuresti.

Între 2009 şi 2017 a ocupat mai multe funcții in cadrul Inspectoratului. Din anul 2017 a ocupat prin concurs postul de Șef Centru Operaţional din cadrul I.S.U. Brașov, având atribuţii în coordonarea activităţii personalului implicat în managementul situaţiilor de urgenţă.

Din luna august a anului 2017, David Valeriu a fost împuternicit, ulterior desemnat prim adjunct al inspectorului şef, fiind responsabil de organizarea misiunilor în situaţii de urgenţă, precum şi de coordonarea tehnică şi operaţională a intervenţiilor.

Sursa foto: Facebook | ISU Brașov

The post El este David Valeriu, brașoveanul care conduce detașamentul român de pompieri din Grecia. Mai bine de 14 ore s-a luptat cu flăcările, la ultimul incendiu devastator first appeared on Ziarul Metropolitan Brasov.