Radio Hit FM

From the blog

Ei sunt eroii care au stins incendiul de fond forestier din comuna Ucea!

După două zile de muncă intensă, echipele de intervenție au reușit să stingă incendiul de fond forestier din zona Viștea Mare. Canicula și aerul irespirabil au îngreunat semnificativ misiunea celor peste 50 de pompieri militari implicați.

Incendiul a izbucnit într-o zonă greu accesibilă, iar pompierii au străbătut un drum forestier de aproximativ 4 km, urcând la o altitudine de peste 1700 de metri, echipați cu costume de protecție și rucsace cu apă. Pe parcursul a două zile, aceștia au parcurs în repetate rânduri suprafața afectată de peste 5000 de metri pătrați, căutând și lichidând focarele ascunse sub mușchi, bolovani, crengi și doborâturi.

Temperaturile ridicate, alimentate de arderea mocnită a litierei și a doborâturilor, au făcut ca aerul să devină aproape irespirabil, îngreunând misiunea echipelor de intervenție. Cu toate acestea, pompierii au continuat să lupte neîncetat, reușind în cele din urmă să lichideze focarele și să prevină extinderea incendiului.

Acum, epuizați dar victorioși, pompierii se îndreaptă spre casă. Eforturile lor sunt apreciate și recunoscute de comunitate.

The post Ei sunt eroii care au stins incendiul de fond forestier din comuna Ucea! first appeared on Ziarul Metropolitan Brasov.