Radio Hit FM

From the blog

E-mailul care te anunță că ai primit un premiu fabulos te poate lăsa fără banii de pe card. Dacă îl primești, șterge-l imediat!

Chiar dacă la prima vedere poate părea tentant și promițător, există un email pe care trebuie să-l ștergi neapărat . Poate conține oferte incredibile, veste despre un premiu fabulos sau alte promisiuni. Cu toate acestea, în realitate, dacă îl deschizi, te expui unui pericol considerabil. Aceste tipuri de emailuri pot conține programe malware, sau pot fi utilizate pentru phishing, prin care îți poți compromite informațiile personale sau financiare, scrie Mirror.

Tentativele de fraudă din mediul online s-au tot intensificat. Hackerii caută diferite metode prin care să facă rost de datele personale și bancare ale utilizatorilor. Iar unele dintre aceste metode pot fi destul de credibile.

O nouă încercare de fraudă a apărut în peisaj, iar de această dată escrocii se folosesc de numele cunoscutului brand de cumpărături online, SHEIN. Această tactică ingenioasă i-a prins în mrejele lor pe mulți utilizatori, care sunt păcăliți într-un mod surprinzător de ușor.

Emailul despre care vorbim acum s-ar putea să pară că vine fix din partea celor de la SHEIN. Practic vei afla că ai fost selectat să primești o ”cutie misterioasă SHEIN”. Și cine nu își dorește așa ceva?

În realitate nu există niciun premiu. Utilizatorii doar sunt păcăliți, astfel încât să introducă datele personale, dar și parolele pe link-ul respectiv. De asemenea, la final trebuie introduse și datele bancare.

The post E-mailul care te anunță că ai primit un premiu fabulos te poate lăsa fără banii de pe card. Dacă îl primești, șterge-l imediat! first appeared on Ziarul Harghita.