Radio Hit FM

From the blog

DRDP Brașov Anunță Începerea Lucrărilor de Modernizare a DN73 în Județul Argeș

Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Brașov a anunțat începerea lucrărilor de modernizare a Drumului Național 73 (DN73) în județul Argeș. Directorul regional al DRDP Brașov a semnat contractul pentru execuția lucrărilor de modernizare a sectorului de 37,6 km între Câmpulung Muscel (județul Argeș) și Fundata (județul Brașov).

Contractul, în valoare de peste 426 de milioane de lei, a fost atribuit S.C. Antrepriza de Reparaţii și Lucrări ARL Cluj S.A., care are la dispoziție 18 luni pentru finalizarea investiției, începând din momentul emiterii ordinului de începere. Având în vedere că proiectul are deja avizul tehnic și autorizația de construire, lucrările pot începe imediat.

Principalele lucrări prevăzute includ:

  • Refacerea totală a straturilor de asfalt.
  • Lărgirea carosabilului la minim 7 metri.
  • Reabilitarea sau reconstruirea a 7 poduri și a 89 de podețe de pe traseu.
  • Resistematizarea a 5 intersecții cu drumuri laterale.
  • Reamenajarea a aproximativ 1300 de accese la proprietăți.

Un aspect deosebit de provocator al acestui proiect este reprezentat de lucrările de consolidare, având în vedere că drumul este afectat de numeroase zone cu alunecări de teren și cedări ale terasamentelor.

La finalizarea lucrărilor, toate elementele de semnalizare, marcaje și indicatoare rutiere vor fi refăcute, alături de toate elementele de siguranță rutieră.

The post DRDP Brașov Anunță Începerea Lucrărilor de Modernizare a DN73 în Județul Argeș first appeared on Ziarul Metropolitan Brasov.