Radio Hit FM

From the blog

Devierea Circulației Autobuzelor pe Strada De Mijloc Stârnește Controverse la Brașov

În contextul amenajării benzilor speciale pentru autobuze, Primăria Brașov a propus devierea mijloacelor de transport în comun care circulau pe strada Lungă pe strada De Mijloc, pe sensul spre Bartolomeu. Decizia, avizată de Comisia de Circulație, a generat îngrijorări legate de infrastructura subterană.

Primarul ales George Scripcaru a avertizat asupra riscului deteriorării structurii canalului Graft, care trece pe sub strada De Mijloc și este acoperit cu dale de beton. „Canalul nu a fost proiectat pentru trafic greu, iar autobuzele circulau pe Lungă tocmai pentru a proteja suprastructura acestuia și pentru a asigura accesul facil spre Gara Bartolomeu”, a explicat Scripcaru.

Reprezentanții Sistemului de Gospodărire a Apelor (SGA) au declarat pentru BizBrașov că măsura nu necesită avizul lor de specialitate, deoarece nu afectează cursul de apă. Totuși, structura de rezistență a canalului rămâne responsabilitatea municipalității, care va trebui să remedieze eventualele deficiențe, ceea ce ar putea implica costuri suplimentare.

Primarul în funcție, Allen Coliban, a subliniat că devierea nu va afecta canalul Graft, deoarece acesta curge pe sub banda a doua a străzii, iar autobuzele vor circula pe prima bandă. „Devierea a fost necesară pentru a respecta normele de proiectare și pentru a obține avizul Poliției Rutiere. Strada Lungă nu permite amenajarea a mai mult de trei benzi cu lățimea minimă de 3,5 m fiecare. Strada De Mijloc va primi o bandă dedicată autobuzelor, conform proiectului «Calea Verde a Municipiului Brașov», fără restricții de tonaj”, a explicat Coliban.

The post Devierea Circulației Autobuzelor pe Strada De Mijloc Stârnește Controverse la Brașov first appeared on Ziarul Metropolitan Brasov.