Radio Hit FM

From the blog

Deși învinsă de belgieni, echipa României mai are o șansă la calificarea Euro 2024!

Naţionala României a fost învinsă de selecţionata Belgiei cu scorul de 2-0 (1-0), sâmbătă seara, pe Cologne Stadium din Koln, în cadrul Grupei E a Campionatului European de fotbal – EURO 2024, găzduit de Germania. Belgia a câştigat meritat, prin golurile marcate de Youri Tielemans (2) şi Kevin De Bruyne (80).

Practic, meciul a început de la 1-0 pentru ”diavolii roşii”, care au marcat după numai 74 de secunde, prin Tielemans, după o minge aşezată de Lukaku. Belgia, mult mai inspirată decât în meciul de debut (0-1 cu Slovacia), a dominat clar ostilităţile şi şi-a creat numeroase ocazii de gol.

Tricolorii au început mai curajos repriza secundă, având câteva situații favorabile, însă Belgia nu s-a lăsat impresionată şi a continuat să creeze pericol. O mare şansă a avut Raţiu, care s-a demarcat în careul belgian, dar a fost deposedat in extremis de Vertonghen (59). Man a ratat o ocazie uriaşă de a egala, scăpând spre poartă şi trăgând în Casteels cu dreptul (68). Defensiva României, care a rezolvat multe situaţii complicate, a cedat lamentabil la o degajare a portarului Casteels (80) – De Bruyne a ţâşnit de lângă fundaşii centrali şi a marcat pe lângă Niţă, asigurând victoria Belgiei. Alibec a fost aproape de golul de onoare, şutând de lângă Faes, dar Casteels a respins (85).

Cu acest rezultat şi după victoria Ucrainei în faţa Slovaciei (2-1), toate cele trei echipe din grupă au câte trei puncte, iar totul se va decide în ultima etapă, pe 26 iunie, când vor avea loc meciurile Slovacia – România (Frankfurt, 19:00) şi Ucraina – Belgia (Stuttgart, 19:00). România este încă lider, cu 3-2 la golaveraj (urmată de Belgia, cu 2-1).

The post Deși învinsă de belgieni, echipa României mai are o șansă la calificarea Euro 2024! first appeared on Ziarul Metropolitan Brasov.