Radio Hit FM

From the blog

Delegația oficială din Nurnberg explorează potențialul colaborării aeroportuare din Brașov

Astăzi, la ora 17:00, la sediul Aeroportului Internațional Brașov-Ghimbav, oaspeții din orașul german Nurnberg, conduși de primarul Marcus Koenig, vor fi primiți de o delegație de oficiali locali, printre care Constantin Todorică Șerban, președintele Consiliului Județean Brașov, și Ionel Fliundra, primarul orașului Ghimbav. Alături de aceștia se vor afla și Constantin Albu, directorul general al Aeroportului Internațional Brașov-Ghimbav, primarul Allen Coliban însoțit de specialiști din cadrul municipalităţii braşovene și Cristian Macedonschi, președintele Smart City Brașov.

Vizita este parte a unui efort de consolidare a relațiilor de colaborare între aeroporturile din cele două orașe, care începând cu luna iunie 2024 vor fi conectate printr-o rută aeriană directă operată de compania Fly Lili. Agenda întâlnirii include un tur al terminalului, o prezentare a platformei de îmbarcare-debarcare și discuții detaliate despre modul în care este gestionată activitatea la Aeroportul Brașov-Ghimbav, inclusiv utilizarea tehnologiei remote-tower, unică în România, pentru dirijarea traficului aerian.

Această vizită are și o semnificație strategică, având în vedere că Aeroportul Nurnberg este sub administrarea municipalității, în timp ce Aeroportul Brașov-Ghimbav este sub tutela autorității publice județene. Astfel, oficialii ambelor administrații vor avea ocazia să discute despre punctele comune în gestionarea celor două obiective și să împărtășească bune practici, cu scopul de a dezvolta și promova Aeroportul Brașov-Ghimbav pe plan național și european.

„Suntem încântați să găzduim această vizită și să consolidăm relațiile de colaborare între aeroporturile noastre și între cele două autorități administrative. Prin acest parteneriat, putem beneficia atât noi, cât și orașul Nurnberg, și suntem deschiși să învățăm din experiența distinșilor noștri oaspeți pentru a face Aeroportul Brașov-Ghimbav un jucător competitiv pe scena europeană”, a declarat Constantin Todorică Șerban, președintele Consiliului Județean Brașov.

The post Delegația oficială din Nurnberg explorează potențialul colaborării aeroportuare din Brașov first appeared on Ziarul Metropolitan Brasov.