Radio Hit FM

From the blog

David Popovici trage un semnal de alarmă după prestațiile sale excelente de la Jocurile Olimpice

David Popovici, tânărul campion olimpic al României, a impresionat din nou la Jocurile Olimpice de la Paris, obținând medalia de bronz la proba de 100 de metri liber. Deși succesul său este un motiv de mândrie națională, Popovici a folosit acest prilej pentru a trage un semnal de alarmă privind starea infrastructurii sportive din România.

Într-un discurs manifest, rostit imediat după cursă, Popovici a subliniat dificultățile și lipsurile cu care se confruntă sportivii români, în special în ceea ce privește facilitățile de antrenament. El a evidențiat că, în timp ce sportivi din alte țări beneficiază de condiții de pregătire de top, el se antrenează într-un bazin descoperit, expus intemperiilor, și în condiții de iarnă extrem de dure.

„Oamenii obișnuiți pot face lucruri extraordinare. […] Dar, pentru o Românie mai educată și sănătoasă, trebuie să investim mai mult în sport,” a spus Popovici, adresându-se direct politicienilor și autorităților române.

Reacțiile nu au întârziat să apară. Președintele PNL, Nicolae Ciucă, a recunoscut public lipsa infrastructurii adecvate în București, inclusiv absența unui bazin olimpic și a unei săli polivalente moderne. Ciucă a declarat că va iniția discuții cu primarul Capitalei, Nicușor Dan, pentru a prioritiza aceste proiecte, subliniind că „Bucureștiul merită mai mult.”

Declarațiile lui David Popovici au aprins dezbateri naționale privind necesitatea investițiilor în sport, mulți considerând că România trebuie să își modernizeze urgent infrastructura sportivă pentru a putea susține performanțele sportivilor săi la nivel internațional.

The post David Popovici trage un semnal de alarmă după prestațiile sale excelente de la Jocurile Olimpice first appeared on Ziarul Metropolitan Brasov.