Radio Hit FM

From the blog

Data la care românii vor primi deciziile de recalculare a pensiilor. Anunțul făcut de Marcel Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, astăzi, data la care vor fi trimise către toți pensionarii deciziile de recalculare a pensiilor.

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că vineri, 16 august 2024, vor fi trimise deciziile de recalculare a pensiilor către toți pensionarii, conform planului.

Aproape 3,8 milioane de pensii vor beneficia de o creștere medie de aproximativ 27%.

”Începem cu subiectul aşteptat de milioane de români, recalcularea pensiilor, care este una dintre marile priorităţi ale acestei guvernări.

Alături de Ministrul Muncii şi preşedintele Casei Naţionale de Pensii Publice: ne asigurăm azi că totul este în grafic şi deciziile de recalculare pleacă vineri spre toţi pensionarii, conform planului”, a declarat, miercuri, în debutul şedinţei de Guvern, premierul Marcel Ciolacu.

Acesta afirmă că, din datele centralizate, reiese că 3,8 milioane de pensii cresc după recalculare, adică peste 82% din totalul pensiilor din România.

Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, a confirmat finalizarea procesului de recalculare, subliniind că nu vor mai exista pensionari care au muncit la fel, dar au pensii diferite.

În plus, ministrul Muncii a menționat că a fost introdus un mecanism legal care garantează creșterea anuală a pensiilor, fără a genera dezechilibre bugetare.

Sursa foto: Facebook | Marcel Ciolacu

The post Data la care românii vor primi deciziile de recalculare a pensiilor. Anunțul făcut de Marcel Ciolacu first appeared on Ziarul Metropolitan Brasov.