Radio Hit FM

From the blog

Cu 2.600 de lei mai mult, câștigă angajații din alte județe față de cei din Harghita.

Diferențele salariale între județele României continuă să fie semnificative. În medie, angajații din județul Sibiu câștigă cu 2.600 de lei mai mult decât cei din județul Harghita, potrivit unui raport recent al Direcției Regionale de Statistică Alba.

Șomajul în Regiunea Centru:

Județele Brașov și Sibiu au înregistrat în luna mai o rată a șomajului sub media națională. Cel mai mare număr de șomeri din Regiunea Centru a fost raportat în județul Mureș.

Conform comunicatului transmis de Direcția Regională de Statistică Alba, rata șomajului în Regiunea Centru a fost de 3,1% în luna mai 2024, identică cu valoarea înregistrată la nivel național. În rândul femeilor, rata șomajului a fost de 3,3% în regiune și de 3,2% la nivel național.

Detalii pe județe:

  • Harghita: Rata șomajului a fost de 4,5%
  • Covasna: Rata șomajului a fost de 3,9%
  • Mureș: Rata șomajului a fost de 3,4%
  • Alba: Rata șomajului a fost de 3,1%, identică cu media regională și națională
  • Brașov: Rata șomajului a fost de 2,4%
  • Sibiu: Rata șomajului a fost de 2,6%

Această discrepanță salarială reflectă diferențele economice și de dezvoltare dintre județe, subliniind nevoia de politici regionale care să echilibreze oportunitățile și să reducă inegalitățile economice în România.

The post Cu 2.600 de lei mai mult, câștigă angajații din alte județe față de cei din Harghita. first appeared on Ziarul Harghita.