Radio Hit FM

From the blog

Cristina Vecerdi critică Ministerul Sănătății pentru blocaje în infrastructura sanitară din Brașov

Deputatul PNL Brașov, Cristina Vecerdi, a acuzat Ministerul Sănătății de blocaje în modernizarea și extinderea rețelei sanitare din Brașov.

Fosta șefă a Unității de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean Brașov a subliniat că, deși județul a beneficiat de investiții locale și de la ministerul Dezvoltării, ministerul condus de Alexandru Rafila a fost o piedică semnificativă.

Cristina Vecerdi a criticat performanța slabă a ministerului în implementarea Planului Național de Redresare și Reziliență și a adăugat că Alexandru Rafila ar trebui să își ceară scuze pentru întârzierea proiectelor, nu să își aroge merite nemeritate.

De asemenea, a menționat lipsa unei finanțări adecvate și angajarea insuficientă de personal în spitale.

„Infrastructura de sănătate din judeţul Braşov s-a dezvoltat rapid în ultimii ani, graţie investiţiilor realizate de Consiliul Judeţean Braşov, mulţumită proiectelor derulate de Ministerul Dezvoltării în colaborare cu UAT-urile şi, mai ales, oamenilor din unităţile sanitare braşovene care au elaborat proiecte şi au căutat finanţările necesare.

Din păcate, Ministerul Sănătăţii a fost deseori o piedică pentru modernizarea şi extinderea reţelei sanitare. Este trist să constatăm că domnul ministru Rafila, în loc să vină cu răspunsuri adecvate la întrebările pe care le aşteaptă toată societatea şi clasa politică din România – inclusiv prim-ministrul Ciolacu şi colegii din coaliţia de guvernare -, se laudă că ar fi aprobat unele investiţii în infrastructura de sănătate din Braşov.

Ce oare se aşteaptă de la noi? Să-i mulţumim că nu a blocat proiectele muncite şi aşteptate de braşoveni? Să ne bucurăm cu ceea ce am primit, deşi putea să fie mai mult?”, a declarat Cristina Vecerdi pe pagina sa de Facebook.

Sursa foto: Facebook | Cristina Vecerdi

The post Cristina Vecerdi critică Ministerul Sănătății pentru blocaje în infrastructura sanitară din Brașov first appeared on Ziarul Metropolitan Brasov.