Radio Hit FM

From the blog

COOL TOUR: Expediția Culturală care Aduce Muzica Clasică în Comunitățile din Brașov și Împrejurimi

Într-o inițiativă fără precedent, „Cool Tour” își propune să aducă muzica clasică mai aproape de comunitățile din Brașov și împrejurimi, cu sprijinul generos al sponsorului principal, Kaufland România. Acest proiect cultural și educativ, dedicat comunităților care nu au acces frecvent la evenimente artistice, marchează și lansarea oficială a „Brașov Youth Orchestra„.

Pe data de 24 iulie, la ora 20:00, Piața Sf. Ioan din Brașov va găzdui concertul inaugural al „Brașov Youth Orchestra”, un ansamblu format din peste 40 de tineri muzicieni de la Liceul de Muzică „Tudor Ciortea” și Facultatea de Muzică a Universității Transilvania din Brașov. Acești tineri talentați, mulți dintre ei participanți la competiții internaționale, vor aduce muzica clasică în peste 60 de localități din județul Brașov, în perioada 9-20 iulie.

În fiecare zi, echipa „Cool Tour” va oferi spectacole muzicale și experiențe interactive în 5-6 locații unice. Pe lângă concertele de muzică clasică și flash-mob-urile menite să surprindă și să încânte publicul, programul include și activități de colectare a deșeurilor în zonele verzi, subliniind astfel importanța protecției mediului. Fiecare zi se va încheia cu un recital în localitatea finală vizitată, încurajând comunitatea să participe și să aprecieze arta muzicală.

Printre localitățile vizitate se numără Brașov, Săcele, Predeal, Tărlungeni, Vama Buzăului, Teliu, Budila, Prejmer, Hărman, Sânpetru, Bod, Hălchiu, Feldioara, Măieruș, și multe altele. Evenimentul se bucură de sprijinul autorităților locale, asigurându-se astfel o bună organizare și desfășurare a activităților.

În cadrul proiectului „Cool Tour”, între 19 și 23 iulie, va avea loc și o școală de vară susținută de Institutul Cultural Român (ICR) Chișinău. Participarea unui grup de tineri muzicieni din Republica Moldova va contribui la dezvoltarea personală a acestora și va întări legăturile culturale dintre Brașov și Chișinău.

Primul concert al „Brașov Youth Orchestra” nu este doar un eveniment muzical, ci și o acțiune caritabilă. Fondurile strânse din vânzarea biletelor vor fi donate campaniei „Brașov Heroes”, organizată de Fundația Comunitară Brașov, în beneficiul copiilor și tinerilor cu autism din cadrul Asociației „Rază de Speranță”.

„Cool Tour” este organizat de Asociația Top 7 și Asociația Generației Creative, sub coordonarea Alexandrei Grancea, PR Cultural, și a violoncelistului Radu Croitoru, fondatorul „Brașov Youth Orchestra”. Echipa include violonistul Bogdan Costache, profesorul Alina Babii de la Universitatea Transilvania, și Veronica Costache, strateg PR & Branding.

The post COOL TOUR: Expediția Culturală care Aduce Muzica Clasică în Comunitățile din Brașov și Împrejurimi first appeared on Ziarul Metropolitan Brasov.