Radio Hit FM

From the blog

Contestația USR și a Primarului Allen Coliban pentru renumărarea voturilor a fost respinsă de Biroul Electoral Municipal!

Contestația depusă de reprezentanții USR și de primarul Allen Coliban la Biroul Electoral Municipal, prin care se solicita renumărarea voturilor din toate secțiile de votare, a fost respinsă, conform surselor din cadrul biroului. Cu toate acestea, în urma unei informări depuse de o președintă de secție, Alianța Uniți pentru Brașov (AUB) a obținut cu 100 de voturi mai mult la Consiliul Local. La secția respectivă, voturile pentru formațiunile „AUR” și „AUB” fuseseră confundate. „În dreptul AUB fuseseră trecute 30 de voturi, iar în dreptul AUR – 130, iar lucrurile stăteau exact invers”, arată sursele noastre. Aceeași eroare s-a produs și la Consiliul Județean Brașov. Totuși, cele 100 de voturi nu influențează configurația din Consiliul Local Brașov sau din cel Județean.

O altă secție discutată astăzi a fost 169, din Tractorul, unde USR a făcut presiuni mediatice pentru a demonstra că lipsesc peste 800 de voturi. Conducerea Biroului Electoral a decis ca astăzi, alături de Poliție, să investigheze situația buletinelor de vot. Surse politice susțin că este puțin probabil să fie descoperită o problemă majoră, mai ales că USR a avut un reprezentant în Comisia de Votare care a semnat că alegerile s-au desfășurat corect și fără suspiciuni de fraudă. „Cel mai sigur, au trecut pe procesul-verbal doar voturile nule ștampilate de comisie, dar neutilizate, în loc să le adauge și pe cele din cutiile nedeschise, aceasta fiind o eroare materială”, mai spun sursele citate.

Această eroare a fost descoperită de Biroul Electoral Județean, după ce a scăpat atenției membrilor Biroului Electoral Municipal.

The post Contestația USR și a Primarului Allen Coliban pentru renumărarea voturilor a fost respinsă de Biroul Electoral Municipal! first appeared on Ziarul Metropolitan Brasov.