Radio Hit FM

From the blog

CONDUCĂTOR AUTO DEPISTAT CU SUBSTANȚE INTERZISE ÎN CADRUL UNUI CONTROL EFECTUAT DE CĂTRE POLIȚIȘTII RUTIERI

În jurul orei 05:50, polițiștii Serviciului Rutier Brașov au oprit pentru control un autovehicul care circula pe Bulevardul Griviței din municipiul Brașov, în cadrul unei acțiuni destinate depistării conducătorilor auto aflați sub influența alcoolului sau a substanțelor interzise.

Șoferul autovehiculului, care prezenta o stare de agitație, a fost testat cu aparatul din dotare, iar rezultatul a indicat consumul unor substanțe interzise. Întrucât testarea nu reprezintă o probă validă în cadrul dosarului penal, persoana a fost condusă la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice, care vor stabili cu exactitate prezența substanțelor interzise în organism.

În timpul controlului vehiculului, polițiștii au remarcat un miros înțepător provenind din interior. În urma percheziționării autovehiculului, au fost descoperite substanțe susceptibile de a fi interzise, un cântar electronic de mare precizie și un dispozitiv de mărunțit substanță vegetală.

Polițiștii rutieri au solicitat sprijinul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Brașov, iar cercetările au continuat cu efectuarea unei percheziții domiciliare. În cadrul percheziției, au fost descoperite, de asemenea, substanțe susceptibile a fi interzise.

În vehicul s-au găsit aproximativ 50 de grame de substanță cristalină 3-CMC (drog de mare risc), 4 grame de canabis și o țigaretă artizanală cu conținut de canabis (drog de risc), precum și 1 gram de substanță pulverulentă. În urma percheziției domiciliare, au fost descoperite aproximativ 90 de grame de substanță solidă 4-CMC (drog de mare risc), 2 grame de substanță cristalină (3-CMC) și 15 grame de substanță vegetală.

Cercetările sunt în desfășurare pentru săvârșirea infracțiunilor de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a substanțelor interzise și trafic de droguri de risc și mare risc.

La data de 13 iunie 2024, procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Brașov au dispus reținerea șoferului în vârstă de 22 de ani pentru 24 de ore, ulterior judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Brașov luând măsura arestării preventive pentru 30 de zile.

Menționăm că, pe parcursul procesului penal, persoana cercetată beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

The post CONDUCĂTOR AUTO DEPISTAT CU SUBSTANȚE INTERZISE ÎN CADRUL UNUI CONTROL EFECTUAT DE CĂTRE POLIȚIȘTII RUTIERI first appeared on Ziarul Metropolitan Brasov.