Radio Hit FM

From the blog

CFR Călători impune restricții de viteză din cauza caniculei extreme, generând întârzieri în circulația trenurilor

CFR Călători informează că, urmare a fenomenelor meteo extreme de caniculă și disconfort termic accentuat, compania aplică restricții de viteză care duc la întârzieri în circulația trenurilor.

„Această măsură aplicată de managerul infrastructurii este obligatorie pentru siguranţa traficului feroviar și este luată de majoritatea administraţiilor de cale ferată din lume, nu doar din România,” au declarat reprezentanții CFR Călători.

În condițiile temperaturilor exterioare caniculare, care pot depăși 50-55 de grade Celsius la nivelul șinei și cutiei materialului rulant, instalațiile de climatizare riscă să nu mai funcționeze eficient, trecând în regim de ventilație.

Pentru a asigura o călătorie cât mai sigură și confortabilă în condiții de caniculă, CFR Călători recomandă pasagerilor următoarele măsuri:

  • Să se hidrateze constant și să aibă la ei cel puțin o sticlă cu apă;
  • Să aibă la îndemână medicația necesară afecțiunilor lor, dacă este cazul;
  • Să alerteze imediat personalul de tren dacă se simt rău sau observă o persoană care are nevoie de ajutor.

„Aceste recomandări sunt esențiale, în special pentru persoanele cu sensibilitate crescută la căldură sau care nu suportă temperaturile ridicate din cauza unor afecțiuni medicale,” au subliniat reprezentanții companiei.

CFR Călători își cere scuze pentru eventualele inconveniente și mulțumește pasagerilor pentru înțelegere și cooperare.

The post CFR Călători impune restricții de viteză din cauza caniculei extreme, generând întârzieri în circulația trenurilor first appeared on Ziarul Metropolitan Brasov.