Radio Hit FM

From the blog

Ce este ”drogul-fantomă”, descoperit la un traficant de 22 de ani din Brașov

Un tânăr de 22 de ani din Brașov a fost reținut de polițiști după ce a fost prins în posesia a aproximativ 30 de grame de ”drogul-fantomă”.

Substanța, destinată vânzării, era porționată în 20 de plicuri și ascunsă într-o cutie de ceas.

Traficantul avea asupra sa și foițe și plasturi pentru confecționarea jointurilor, iar anchetatorii au descoperit că vindea această substanță periculoasă cu prețuri cuprinse între 40 și 50 de lei doza, inclusiv minorilor din Brașov.

Conform Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, tânărul a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, iar ancheta continuă pentru a determina dacă acesta face parte dintr-o rețea mai amplă de distribuție a drogurilor.

”Drogul-fantomă”, este un canabinoid sintetic extrem de toxic, care a apărut în Statele Unite în 2017 și s-a răspândit rapid în Europa.

Acesta poate fi ușor ascuns, fiind impregnat în hârtie sau materiale textile, ceea ce îl face dificil de detectat.

Drogul este cunoscut pentru efectele sale devastatoare, incluzând halucinații, paranoia, confuzie și, în cazuri grave, atacuri de cord fatale.

În România, drogul fantoma a fost inclus în Tabelul 1 al drogurilor de mare risc în 2022, fiind considerat unul dintre cele mai periculoase substanțe interzise.

”Acest tip de drog este extrem de periculos și poate avea efecte letale. Trebuie să fim vigilenți și să ne protejăm tinerii de astfel de substanțe,” a declarat expertul antidrog Cătălin Țone.

Sursa foto: Poliția Română

The post Ce este ”drogul-fantomă”, descoperit la un traficant de 22 de ani din Brașov first appeared on Ziarul Metropolitan Brasov.