Radio Hit FM

From the blog

Brașovul se pregătește pentru cel mai grandios eveniment al orașului: Parada Junilor din Duminica Tomii și spectacole memorabile

Brașovul este în plină efervescență, gata să găzduiască unul dintre cele mai așteptate evenimente ale anului: Parada Junilor din Duminica Tomii. Cu o serie de activități și spectacole planificate pentru a celebra tradiția și cultura orașului, cetățenii și turiștii sunt invitați să se bucure de o experiență memorabilă.

Joi seară, Cetățuia Brașovului se redeschide într-o atmosferă festivă, marcând începutul unei serii de evenimente ample, conform anunțului făcut de Agenția de presă Brașov, citând Radio Brașov.

Evenimentul va cuprinde patru zone principale în care locuitorii Brașovului vor avea oportunitatea de a se bucura de activități diversificate și de toate vârstele. Acestea includ Cetățuia, Piața Sfatului, Pietrele lui Solomon și traseul de paradă.

Una dintre atracțiile principale va fi seria de concerte din Piața Sfatului, cu nume sonore precum Holograf, Damian Drăghici și trupa Vama. Florin Coșuleț, directorul artistic al Centrului Cultural Apollonia, promite un spectacol unic, însoțit de efecte pirotehnice și lasere, sub coordonarea unui dirijor talentat.

„În Piața Sfatului, vineri va fi concert Holograf, alături de Filarmonica Brașov. Sâmbătă va fi o seară cu totul specială, care va include concerte Damian Drăghici și trupa Vama. Va fi un spectacol unic, cu muzicieni, cu tot felul de efecte pirotehnice și nu numai, de lasere. Un dirijor va coordona toată această mișcare. Vom avea de asemenea artificii de zi, un fapt care nu s-a mai întâmplat în Brașov niciodată. Le vom da de pe Cetățuie, acolo unde în fiecare zi vom avea jocuri medievale, ateliere ce țin de zona medievală. Vor fi peste 40 de trupe care vor susține concerte, spectacole de dans, spectacole cu foc”, anunță directorul artistic al Centrului Cultural Apollonia, Florin Coșuleț.

Evenimentul culminant va fi Parada Junilor, o tradiție de secole în Brașov, în care 215 călăreți vor defila prin străzile orașului. Cu toate acestea, organizatorii avertizează asupra posibilității de accidente și îndeamnă la precauție.

„Vineri avem cea mai spectaculoasă activitate a noastră, Aruncatu-n țol, când Junii Tineri vor trece un test de curaj, bărbăție și încredere în ceilalți din grup. Pentru că junii din grup îi aruncă, iar cei din grup îi și prind. Apoi urmează Duminica Tomii, duminica paradei călare, unde vom avea 215 cai. Sperăm să fie toți prezenți pentru că pot fi accidente. Începem la ora 11:00 din Piața Unirii, coborâm pe Mureșenilor, până la Rectorat, apoi pe Bulevardul Eroilor, urcăm pe strada Republicii, Apollonia Hirscher și mai departe spre Pietrele lui Solomon, unde vom ajunge în jurul orei 13.30-14.00, de unde începe serbarea câmpenească”, explică reprezentantul Junilor, Șerban Șovăială.

Autoritățile locale au pregătit și un plan de mobilitate pentru a gestiona fluxul de participanți, inclusiv restricții secvențiale de trafic pe traseu și suplimentarea liniilor de transport public.

„Avem un plan de mobilitate pus la punct, astfel încât rugămintea și îndemnul către brașoveni, dar și către turiști este să lase mașinile în parcări și să folosească transportul public. De altfel, tradiția este de a merge în urma călărilor din Cetate către Pietrele lui Solomon. Pentru cei care doresc să folosească transportul public, suplimentăm 15 dintre liniile de transport care pot să conecteze cartierele cu Centru Istoric. Din 34 de autobuze care deserveau aceste 15 linii, avem peste 80 care vor fi pregătite să preia fluxul de turiști și de brașoveni”, transmite primarul municipiului Brașov, Allen Coliban.

Cu un buget total de aproape un milion de lei, din care o parte semnificativă este asigurată de Centrul Apollonia și Primăria Brașovului, evenimentele promit să ofere o experiență culturală și tradițională memorabilă pentru toți participanții.

The post Brașovul se pregătește pentru cel mai grandios eveniment al orașului: Parada Junilor din Duminica Tomii și spectacole memorabile first appeared on Ziarul Metropolitan Brasov.