Radio Hit FM

From the blog

Brașovul se află printre cele mai populare destinații pentru vara 2024!

Specialiștii observă o tendință de stabilizare a tarifelor

Prețurile pentru vacanțele din această vară nu diferă semnificativ față de cele din aceeași perioadă a anului trecut, conform specialiștilor care observă o stagnare a tarifelor atât la nivelul cazărilor, cât și la nivelul serviciilor turistice.

Potrivit platformei hoteliere online Travelminit.ro, prețul mediu pentru un sejur de două persoane, două nopți, pe litoralul românesc, este de 1.004 lei, ceea ce înseamnă că o noapte de cazare ajunge la aproximativ 500 de lei. Platforma a înregistrat 70% din rezervările lunii mai pentru perioada verii, cele mai aglomerate luni fiind iunie și august. Cele mai populare destinații sunt Eforie Nord, Brașov, Mamaia, Sovata, București, Neptun, Costinești și Sibiu, transmite News.ro.

Pentru cazarea în marile orașe, prețul mediu pentru un sejur de două persoane, două nopți, este de 880 de lei, iar la munte, prețurile medii sunt similare cu cele de la mare, ajungând la 990 de lei pentru un sejur de două persoane, două nopți. În destinațiile balneare, prețul mediu pentru un sejur de două nopți este de 893 de lei.

„Turiștii români se pregătesc pentru debutul sezonului de vară, mai ales după o perioadă cu temperaturi schimbătoare. Potrivit platformei hoteliere online Travelminit.ro, aceștia au început deja să rezerve cazarea pentru concediul din perioada iunie – august, un stimul important pentru ei fiind și faptul că, încă de la jumătatea lunii mai, au început să fie încărcate cardurile de vacanță pentru 2024 pentru o parte dintre bugetari”, anunță platforma hotelieră.

În același timp, hotelierii și proprietarii de vile și pensiuni finalizează ultimele detalii și oferte pentru vară, în contextul celor două minivacanțe cu ocazia Rusaliilor și a sărbătorii de Sf. Maria, perioade în care numărul turiștilor crește semnificativ.

„Avem deja un număr foarte mare de rezervări pentru vară, semn că românii așteaptă cu interes sezonul estival. Stațiunile de pe litoral au cea mai mare cerere, așa că le recomandăm turiștilor noștri să facă din timp rezervările, pentru a găsi loc la unitățile dorite de ei. De asemenea, au început să fie deja încărcate cardurile de vacanță pentru angajații din mediul public, așa că, pe măsură ce tot mai mulți români vor beneficia de ele, numărul rezervărilor va crește semnificativ pe durata verii, în special pe destinațiile populare”, spune Rita Szilveszter, marketing manager Travelminit.ro.

În luna iunie, cu ocazia Zilei Copilului și minivacanței de Rusalii, hotelierii și jucătorii din industria turismului au pregătit pachete de familie și activități specifice pentru copii. De asemenea, o altă minivacanță va fi de Sf. Maria, când se va face și punte cu ziua de vineri, 16 august, pentru angajații care lucrează la stat.

Conform Travelminit, destinațiile preferate pentru vara aceasta includ stațiunile de pe litoralul românesc și marile orașe, ceea ce indică o orientare a turiștilor către concediile la mare și city-break-uri. Un factor important în decizia de călătorie este emiterea cardurilor de vacanță, a căror valoare a crescut în 2024 la 1.600 de lei, un stimulent important pentru vacanțele turiștilor.

The post Brașovul se află printre cele mai populare destinații pentru vara 2024! first appeared on Ziarul Metropolitan Brasov.