Radio Hit FM

From the blog

Brașovenii pot vota proiectele propuse de membri ai comunității pe care să le implementeze Primăria

Începând de ieri și până pe 28 mai, brașovenii au oportunitatea de a decide ce proiecte vor fi incluse în planul de investiții și lucrări din acest an al municipalității, prin intermediul programului de bugetare participativă. Pe platforma dedicată acestui program, https://bugetareparticipativa.primariabrasovenilor.ro/, cetățenii pot alege dintre cele 11 proiecte eligibile pe cele pe care le consideră prioritare pentru dezvoltarea orașului. Scopul acestui program este transformarea Brașovului într-un oraș verde, mobil, relaxat și un oraș al comunităților. Suma alocată pentru finanțarea proiectelor propuse și votate de brașoveni este de 2 milioane de lei, câte 500.000 de lei pentru proiectul câștigător din fiecare dintre cele 4 categorii.

„Bugetarea participativă este un proces foarte important pentru dezvoltarea unei comunități, având în vedere că atât propunerile, cât și selectarea lor se fac exclusiv de către cetățenii orașului, iar primăria trebuie să implementeze proiectele votate. Este important să propuneți proiecte de dezvoltare ale orașului, dar la fel de important este să le și alegeți pe cele pe care le vreți implementate. Până în 28 mai puteți vota cel mai bun proiect din fiecare categorie: «Orașul mobil», «Orașul verde», «Orașul relaxat», «Orașul comunităților». Vă invităm să vă exprimați opțiunea, inclusiv cei mai tineri dintre voi, deoarece, de anul trecut, în programul de bugetare participativă pot vota și brașovenii care au peste 14 ani. Ne dorim să fiți parte din dezvoltarea orașului și să votați, pentru că aceste proiecte aduc valoare în comunitatea noastră și răspund unor nevoi identificate chiar de cetățeni”, a declarat primarul Allen Coliban.

Până pe 28 mai, sesiunea de vot este deschisă pentru toți brașovenii de peste 14 ani, inclusiv cei cu reședința temporară în municipiu. Pentru a putea vota, trebuie să vă creați un cont pe platforma online dedicată procesului de bugetare participativă: primariabrasovenilor.ro. Cei care au participat la ediția anterioară a programului se vor putea conecta cu contul deja creat.

Programul de bugetare participativă nu este un program de acordare a unor finanțări nerambursabile, cum este cazul proiectelor culturale sau sportive. În schimb, municipalitatea implementează propunerile făcute și votate de cetățeni.

Proiectele eligibile pe care brașovenii le pot vota sunt următoarele:

A. Orașul mobil (500.000 de lei):

  1. Sisteme de monitorizare trafic și butoane pentru siguranța cetățenilor.
  2. Aplicația RATBv pentru informații în timp real despre transportul în comun.

B. Orașul verde (500.000 de lei):

  1. „Apa la Fiecare Pas – Cișmele Urbane pentru Brașov”.
  2. Reamenajarea parcurilor pentru copii.
  3. Foișoare SMART pentru spații de lucru moderne în aer liber.

C. Orașul relaxat (500.000 de lei):

  1. Hamace în parcurile din Brașov.
  2. Memory and Identity Piata Brassai.
  3. Indicatoare de viteză și zgomot în pasajul de pe 13 Decembrie.

D. Orașul comunităților (500.000 de lei):

  1. Cartierele Brașovului – linia de start pentru sportul de performanță.
  2. Outdoor Fit Bartolomeu.
  3. Proiect de instalare stații de spălare a bicicletelor în municipiul Brașov.

În prima etapă a programului de bugetare participativă au fost înregistrate 51 de idei de proiecte. Dintre acestea, 14 au fost declarate neeligibile, iar alte 13 au fost doar simple idei fără detalii suplimentare. Cele 26 de proiecte rămase au fost evaluate de experți independenți și specialiști din primărie, astfel că în etapa finală au ajuns cele 11 proiecte menționate.

The post Brașovenii pot vota proiectele propuse de membri ai comunității pe care să le implementeze Primăria first appeared on Ziarul Metropolitan Brasov.